Kao Španović je uradila sve, sada želi da proslavi novo prezime: Ivana je prepuna motiva i ambicija

28.11.2021

13:26

0

Autor: 24sedam

Zvanično najbolja atletičarka Balkana će se takmičiti tokom cele naredne godine

Kao Španović je uradila sve, sada želi da proslavi novo prezime: Ivana je prepuna motiva i ambicija
20210801ivAtletika02 - Copyright MN Press

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta dobila je vredno priznanje na glaa večeri Balkanske atletske federacije, a onda je otkrila da planira da proslavi i novo prezime.

Vuleta je pod prezimenom Španović bila svetska i evropska prvakinja, osvajala je olimpijsku medalju, bila najbolja skakačica u dalj na svetu… Njen prvobitni plan je bio da se od karijere oprosti posle Svetskog prvenstva u Beogradu 2022, ali se ti planovi sada menjaju.

- U poslednje vreme, pravim kratkoročne planove, jer sam mnogo toga prošla. Imam 31 godinu i, koliko god to nekome smešno zvučalo, ali neko ko je u sportu razume šta znači trening svaki dan sa malo odmora. Nije to samo fizički umor, nego i emotivni. Posle Tokija imam osećaj da treba da nastavim, a Beograd je nešto što me intrigira da ponovim rezultat iz 2017. (zlato na Evropskom prvenstvu) To je sada najvažnija stvar na koju se fokusiram – rekla je Vuleta za Telegraf.

Ona je dobila priznanje za najbolju atletičarku Balkana. Na Olimpijskim igrama u Tokiju bila je četvrta.

- Da mi je neko rekao ove zime da ću ići na Igre i biti četvrta, verovatno bih bila presrećna. Nekako sve me to ponelo, bila sam na nivou, mislila da ću sve to izgurati, ali to je sport. Da je bilo drugačije, verovatno bih drugačije završila sezonu. Ali, sa ljudskog sapekta, najvažnije je da sam zdrava.

Nije neuobičajeno da sportisti posle stupanja u brak prave još bolje rezultate…

- Napravila sam puno kao Španović, a sada imam teži zadatak da proslavim još jedno prezime. Ima dosta da se radi, daj Bože da bude tako, imam velike ciljeve što se toga tiče i svaka sreća je dobrodošla.

Ove godine se udala i Milica Mandić, koja je sada Đuričić, nakon zlata u Tokiju i sada je završila karijeru, baš kao i Sonja Vasić.

- Lepa stvar za sve nas, to je bilo očekivano za sve, pogotovo posle Olimpijade. Milica je završila karijeru, kao Sonja, znači ja sam poslednja karika i boriću se za sve tri.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike