Uzbuđenje raste iz dana u dan: Srbija je spremna za Svetsko prvenstvo

25.11.2021

10:50

0

Autor: 24sedam

Rukometašice privode kraju pripreme pred Mundijal koji počinju 3. decembra duelom sa Poljskom

Uzbuđenje raste iz dana u dan: Srbija je spremna za Svetsko prvenstvo
rss - Copyright foto: rss.org.rs

Svetsko prvenstvo za rukometašice biće održano od 1. do 19. decembra u Španiji, a Srbija će igrati u grupi B u Liriji sa Poljskom, Kamerunom i Rusijom.

Naše rukometašice već nekoliko dana sprovode završni deo priprema u Staroj Pazovi, a pred njima su i dve pripremne utakmice sa Severnom Makedonijom.

MN Press
 

- Svaka utakmica nam znači i svaka utakmica nam dobro dođe da to što radimo potvrdimo i na terenu. Moramo da proverimo rad kako bismo znale na čemu smo i kako stojimo sa igrom i taktikom, kako bismo znali na čemu još moramo da radimo - kaže za sajt Rukometnog saveza Srbije jedna od najiskusnijih reprezentativki Jovana Stojiljković i dodaje:

- Sastav je dosta izmenjen, na pripremama je veliki broj mlađih igračica koje su prvi put sa nama u reprezentaciji. Uzbuđenje raste iz dana u dan i očekuje se da će biti u zenitu pred sam kraj priprema.

MN Press
 

Razlog za brigu je činjenica da je Kristina Liščević povređena i da i dalje ne radi sa timom.

- Presrećna sam što sam ovde, ali stigla sam sa problemom, povredom mišića. Kada sam sa devojkama pokušavam maksimalno da pružim pozitivnu energiju. Učestvujem u svim taktičkim pripremama ekipe kako ne bih izgubila ni jedan detalj. Kada se pridružim želim da budem potpuno spremna - poručila je Kristina, pa prokomentarisala sastav grupe na SP:

- Koliko mi je poznato Ruskinje su malo oslabljene. Ali naravno imaju izuzetan kvalitet mlađih igrača, dobru školu koja uvek izrodi nekog ko je fantastičan. Nadamo se da ćemo svakom protivniku pokazati kvalitet i probati da formu tempiramo za dalje takmičenje.

Raspored utakmica:

3. decembar
Srbija - Kamerun 20.30

5. decembar
Srbija - Poljska 20.30

7. decembar

Srbija - Rusija 20.30

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike