Umro je Maradona, svet i dalje tuguje: Godinu dana od odlaska fudbalske ikone, pismo ćerke slama srca

25.11.2021

08:34

0

Autor: 24sedam

Zvanično najbolji igrač 20. veka preminuo je na današnji dan 2020. godine

Umro je Maradona, svet i dalje tuguje: Godinu dana od odlaska fudbalske ikone, pismo ćerke slama srca
Dijego Maradona - Copyright Profimedia

Neke rane vreme ne leči. Znaju to najbolje Maradonini najbliži, znaju to gotovo svi Argentinci, a svestan je toga i veliki deo fudbalskog sveta.

Na današnji dan, 25. novembar 2020. godine preminuo je Dijego Armando Maradona. Legendarni El Pibe, zvanično najbolji fudbaler 20. veka, izgubio je životnu bitku u svom domu u Tigreu, predgrađu Buenos Ajresa.

 

 

Prvi osvajač Zlatne lopte Frans fudbala, učesnik četiri prvenstva sveta, osvajač Mundijala 1986. i vicešampion četiri godine kasnije, više od dve decenije je žario i palio fudbalskim terenima širom sveta.

Fantastičnu, gotovo neponovljivu karijeru, Maradone pratile su brojne kontroverze, a u domovini Argentini, baš kao i među navijačima Napolija, imao je status sveca.

 

 

Na godišnjicu Dijegove smrti tuga se oseća kada se priča o velikom asu, a pismo koje je njegova ćerka objavila istopilo je i najtvrđa srca.

- Obuzima me očaj, ranjivost, osećam se slomljeno, vezana sam, sila koja se zove "moram" ne da mi da dišem. Tražim pravdu za tvoj iznenadni odlazak. Sve je to previše. Ne mogu više, na hiljade frontova, mnogo neprijatelja puca iz projektila, stoje tu i nastavljaju da produbljuju bol. Mislim na tebe, osećam te, sanjam te, vidim i pronalazim sebe. Nastavljam da učim, nisam primer, radim šta mogu i svaki dan radim manje, ili više. Ne znam ni to. Vreme mi daje razloge, ali je sve beskorisno od kada nisi tu. Više bih volela da ga nemam. Teši me to što znam da sam ti uvek sve govorila. I više od toga - napisala je između ostalog Maradonina ćerka, a zaključkom uz fotografiju u očevom naručju rekla je i više nego onim što je napisala:

- Bez razumevanja, samo prihvatam da si uradio sve što si mogao, sa onim što su ti uradili. U licemernom svetu, bio si pravi, drugačiji, onaj koji živi ne tražeći objašnjenja, onaj koji radi ono što oseća, koji uradi ono što kaže, a oni - oni su ludi ku..ini sinovi. Neću odustati, 10 na leđima nikada ne nosim, ali tvoje prezime i nasleđe će ostati uprkos svemu i to će nastaviti da živi u meni. Što više žele da me vide kako padam, to ću više da stojim, ukratko i pad je let na trenutak. Volim te i nedostajaćeš mi dok se ponovo ne sretnemo. Hvala ti što nastavljaš da nas podržavaš odozgo.

Dijego Armando Maradona. El Pibe. Božija ruka. Bio je legenda i dok je živeo. Godinu dana od smrti njegovo ime i dalje se izgovara sa ogromnim poštovanjem. Legenda je ostala legenda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike