Srpkinje razbile Tursku, sada se uzdaju u odbranu za pobedu protiv Islanđanki

09.10.2021

13:24

0

Autor: 24sedam

Selektor je oprezan, iako je Island ubedljivo izgubio na početku kvalifikacija

Srpkinje razbile Tursku, sada se uzdaju u odbranu za pobedu protiv Islanđanki
MN Press - Copyright MN Press

Srbija je na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ubedljivo pobedila Tursku, 36:27, a sada sledi naredni meč, protiv Islanda u gostima.

Selektor Uroš Bregar i golman Jovana Risović ističu da je ključ pobede u odbrani.

- Ekipa Islanda je odigrala protiv Švedske, koja nije postigla više od 30 golova (poraz Islanda 17:30). Mogu da kažem da igraju dobro u odbrani 6-0 i prelazi u 5-1. Naš zadatak će da bude da igramo još bolju i jaču odbranu nego protiv Turske. Da preko odbrane postignemo neke lake golove. U napadu da budemo još precizniji i da iz ovog meča izađemo kao pobednici – rekao je Bregar.

Risovićeva takođe očekuje pobedu.

- Imamo još jedan trening da spremimo taktiku do kraja. Island je jako borbena ekipa, brza, trude se da igraju skandinavski rukomet, da trče tu tranziciju. Biće nam važno da zaustavimo to, da odigramo čvrstu odbranu i da mi probamo iz te odbrane da damo što više golova. Mislim da će nam to biti recept. Turska nam je dala vetar u leđa. Bilo je dobrih stvari, ali i loših, za koje se nadam da će se ispraviti već sutra. Te detalje i finese treba da popravimo i da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Nadam se da ćemo sa pobedom da se vratimo za Srbiju.

Utakmica Island-Srbija igra se u nedelju od 18 sati, uz direktan prenos na Areni 3. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike