Srpkinje kreću u novo pisanje istorije: Počinje prvo Svetsko prvenstvo za žene u tekvondou

22.11.2021

11:41

0

Autor: 24sedam

Najbolji sveski trener Dragan Jović odveo našu reprezentaciju u Saudijsku Arabiju, svi u timu raspoloženi i sprmeni za borbe

Srpkinje kreću u novo pisanje istorije: Počinje prvo Svetsko prvenstvo za žene u tekvondou
Copyright Tijana Bogdanović, MN Press

Vreme je za novo pisanje istorije, za nove uspehe! Prvo svetsko prvenstvo za žene u tekvondou na programu je od 25. do 27. novembra u Rijadu u saudijskoj Arabiji.

Srpski selektor i trener Tekvondo kluba Galeb, Dragan Jović otputovao je na ovo veliko takmičenje sa seniorkama iz svog kluba.

Pored Tijane Bogdanović, bronzane srpske olimpijke na poslednjim OI u Tokiju (boriće se u kategoriji -53 kilograma), na ovom svetskom prvenstvu za žene navijaćemo i za Teodoru Jović (kategorija -46 kg), Aleksandru Radmilović (kategorija -57kg), Nađu Savković ( kategorija -62 kg) i Nadicu Božanić (kategorija -67kg).

- Ovo je najveće takmičenje u ovom delu sezone za devojke i potrudićemo se da osvojimo neku od medalja. Takmičarke su podigle formu posle tri G turnira i sada sa pravom možemo da očekujemo neke plodove tog rada. Konkurencija je zaista jaka u svim kategorijama, ali, opet, i mi imamo svoje šanse. Svakako da nam je glavni pik sledece godine u aprilu kada je planirano svetsko prvenstvo, ove godine odloženo zbog korone - rekao je Jović.

Osvajačica dve olimpijske medalje Tijana Bogdanović ističe da joj je prijala pauza nakon Tokija, ali i da je vreme za nove izazove.

- Radujem se mom povratku takmičenjima. Napravila sam prvi put pravu pauzu posle OI u Tokiju koja je malo bila duža nego što je uobičajeno u našem klubu. Morala sam da se oporavim i psihički i fizički od svih napora koje su nosile olimpijske igre. Sada se polako zalećem i jedva čekam da dođem na svoj nivo i da vidim koliko mogu sada daleko da dobacim. Ima puno novih devojaka i to jako kvalitetnih i to me još više motiviše da radim na sebi i dalje - rekla je Bogdanovićeva.

I Nadica Božanić je spremna za nove izazove:

- Veoma se radujem ovom turniru gde ću se, posle male pauze, napokon pokazati u svojoj kategoriji. Ove godine sam radila u većoj kategoriji gde sam uspela da osvojim bronzanu medalju na Evropskom za mlađe seniore i Međunarodnom turniru u Bosni. Iako su rezultati bili dobri, razlika u visini je dosta uticala i nisam uspela da se pokažem u najboljem svetlu. Mislim da sam napredovala od početka sezone i nadam se da će i rezultat to pokazati.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike