Novak je veličina koja pokreće Srbiju: Teniski trener Dejan Kojić za 24sedam priča o Đokoviću, vakcinaciji i Dejvis kup reprezentaciji

22.11.2021

10:21

0

Torino je precrtan, na redu su obaveze sa nacionalnim timom

Novak je veličina koja pokreće Srbiju: Teniski trener Dejan Kojić za 24sedam priča o Đokoviću, vakcinaciji i Dejvis kup reprezentaciji
dejan kojic4 - Copyright Privatna arhiva/Dejan Kojić

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković nakon poraza u polufinalu završnog mastersa u Torinu priključio se Dejvis kup reprezentaciji Srbije u Insbruku.

Iako je poraz od Aleksandra Zvereva u Italiji već arhiviran, ostalo je pitanje da li je Nole ipak mogao do tog poslednjeg trofeja u godini.

Teniski trener Dejan Kojić za 24sedam poručuje da je to samo jedan od turnira u nizu i da od poraza u Torinu ne treba praviti ništa veliko.

- Novak je posle pauze od osam nedelja osvojio Pariz i došao na završni masters sa dobrom energijom i željom da osvoji i postane rekorder po broju mastersa. Ali Zverev je bio fenomenalno inspirisan i odigrao je jako dobro u defanzivi, bio je kao zid na osnovnoj liniji i zasluženo prošao u finale. Novak je dao sve od sebe i pokušao je sve. Idemo dalje glavu gore. Biće još mastersa - kaže nam Kojić.

Nakon pobede nad Đokovićem, Zverev je savladao i Medvedeva i osvojio trofej. Njegovi servisi bili su fantastični sve vreme.

- Zverev je pokazao da je definitivno možda i najbolji server na planeti trenutno. Servira konstantno dobro, menja strane i jako su brzi servisi preko 210 km na sat. Drugi servis je takođe pojačan, u proseku 180 km na sat. To je jako teško za vraćanje i čitanje servisa pri toj brzini, ćak  i za Novaka koji je najbolji riterner na svetu ikada.

Zverev i Đoković i van terena iskazuju poštovanje jedan prema drugom.

- Najlepše od svega je da su Zverev i Novak istinski prijatelji i na terenu i posebno van terena. Nakon meča je Zverev naglasio da svi moraju da odaju počasti Novaku za sve što je uradio do sada i da je definitivno najbolji teniser u istoriji. To je pravo i iskreno prijateljstvo. Svaka čast Zverevu na tako sportskom i emotivnom govoru koji motiviše i pokazuje da ipak ima prijatelja u vrhunskom tenisu.

 

Novak se pridružio Dejvis kup reprezentaciji. Kako je i sam istakao ovo je najlepši deo godine kada može da igra za svoju zemlju.

- To je jako važno za njega, a posebno za ostatak tima, jer je Novak istinski lider i veličina koja pokreće naš tim. Očekujem da će igrati oba meča u singlu i doneti dva poena našem timu. Svi znamo koliko Novak voli Srbiju i sa koliko emocija igra za našu zemlju.

Kakva su vaša očekivanja od Dejvis kup reprezentacije Srbije? Biće ovo debi Viktora Troickog u elitnom takmičenju?

MN Press
 

- Debi selektora Viktora Troickog je sjajna stvar za srpski tenis i putokaz da se radi i napreduje. Imaće najbolji tim u kojem neće biti Laslo Đere jer je on ipak igrač za sporije podloge. Troicki je najavio napad na Salataru što je dobro i pozitivno. On je pun samopouzdanja i ja njemu i nasem timu želim svu sreću. Do finala i pobede!

Dobili smo i zvaničnu potvrdu da na AO nece moci da učestvuju igrači koji nisu vakcinisani. Da li podržavate ovu odluku? 

- Australija je zemlja sa posebnim pravilima. Retko čine ustupke za bilo sta, imaju jasne i striktne mere. Što se tiče tenisa to je posebna priča i svim silama pokušavaju da naprave ustupak i dozvole da teniseri igraju na Australijan openu 2022 na čelu sa Novakom Đokovićem. Poslednja vest nije tako dobra da ko nije vakcinisan neće moci da igra. Mada jos ima prostora i vremena, oko dva meseca, da se ta odluka promeni. Nadamo se da će drzava Viktorija i premijer te zemlje doneti drugačiju odluku, odnosno  da će svi moći da igraju uz obavezan  karantin.

MN Press
 

Još uvek nema konkretnog odgovora da li će Novak igrati na prvom Mastersu sezone u januaru.

- Svi pokušavaju da saznaju kako Đoković razmišlja. Nagađanja su da on nije vakcinisan i samim tim je odluka teška. Mada to je samo spekulacija. Možda i jeste  vakcinisan ali neće da objavi, kao što mnogi to ne žele javno da otkriju. Mislim da će Novak igrati u Australiji i naravno osvojiti tu željno očekivanu 21. grend slem titulu!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: J. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike