Bivši as Partizana osvojio Kilimandžaro i na vrhu razvio crno-belu zastavu

02.11.2021

07:58

0

Branko Kokir osvojio najviši vrh Afrike

Bivši as Partizana osvojio Kilimandžaro i na vrhu razvio crno-belu zastavu
kokir1 - Copyright KK Partizan

Bivši rukometni reprezentativac i član šampionske ekipe Partizana Branko Kokir već 12 godina nije aktivan kao igrač, ali je zadržao zdrav sportski duh i u svojoj 47. godini.

 

 

Nekada sjajni srednji bek crno-belih i brojnih nemačkih klubova osvojio je vrh Kilimandžara i tom prilikom je na ciljnom mestu razvio zastavu voljenog kluba.

KK Partizan
 

Ovu vest je na Tviter nalogu preneo košarkaški klub, ali Kokirov alpinistički uspeh i crno-bela zastava na najvišem afričkom vrhu sigrno služi na ponos celoj Partizanovoj familiji i navijačima.

Kokir je igrao krajem devedesetih prošlog veka i početkom ovog veka. Sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je dve brontzane medalje 1999. i 2001. godine na Mundijalima u Egiptu i Francuskoj. Posebno je bio zapažen u partijama na SP u Francuskoj, ali je tada naš tim u borbi za prolaz u finale protiv Švedske naleteo i sudijski par, braću Načevski, pa su nakon nezapamćenih odluka Makedonaca morali da se pomire borbom za bronzu.

Kokir je posle Partizana igrao još za Vilštat, Hambuerger, Grashopers i Libek. Karijeru je završio zbog brojnih povreda 2009. godine. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike