Igrači Partizana pred najteži meč u sezoni: Protiv Huventuda mora da se igra i glavom, nije dovoljna samo fizička dominacija

01.11.2021

15:01

0

Autor: Milan Nastić

Crno-bele sutra (19.30) očekuje jedna od najboljih ekipa u Evrokupu

Igrači Partizana pred najteži meč u sezoni: Protiv Huventuda mora da se igra i glavom, nije dovoljna samo fizička dominacija
zagorac - Copyright MN Press

Košarkaše Partizana sutra (20.30) protiv Huventuda u okviru trećeg kola Evrokupa očekuje bez dileme najteži protivnik u dosadašnjem delu sezone.

Crno-beli su odlično krenuli, nemaju nijedan poraz u prethodnih osam utakmica u svim takmičenjima.

Kapiten Partizana Rade Zagorac svestan je da ih očekuje kvalitetan protivnik, koji uz srpskog predstavnika nema poraz u Evrokupu.

- Već sam rekao u najavi da nas očekuje najkvalitetnija ekipa u dosadašnjem delu sezone. Huventud je tipičan primer španske košarke, ne oslanjaju se toliko na atletske sposobnosti i fizičku dominaciju, već protiv njih moraš da igraš znanjem i kvalitetom - kazao je Zagorac.

Košarkaš Partizana smatra da se radi o protivniku koji zaslužuje veliki respekt.

- Što se tiče sutrašnjeg meča sa Huventudom, sigurno da neće presuditi samo fizički aspekt, već ćemo morati da uključimo glavu. U samoj pripremi, primetio sam da gro svojih poziva u napadu govore na španskom, što dovoljno govori koliko je domaćih igrača, ili se tako osećaju poput Tomića. Dobro se poznaju i i imaju kontinuitet - zaključio je Zagorac.

Centar crno-belih Balša Koprivica ističe da su do sada ostvarili sve pobede, što im mnogo znači pred mnogo važnije utakmice. 

- Idemo iz utakmice u utakmicu. Krenuli smo dobro sezonu, imam osećaj da smo kao ekipa sve bolji i bolji. Tako treba da nastavimo. Što se tiče Huventuda, fokus treba da bude na odbrani, tada će i napad bolje da funkcioniše - istakao je Koprivica.

Talentovani centar svestan je da ga očekuje velika borba protiv iskusnog Tomića. 

- Dobar igrač koji ima dosta iskustva, ali isto tako spreman sam da se borim pod koševima. Čini se da se sve više prilagođavam košarci koja je ovde. Bilo je teško prvih dve, tri nedelje, ali mislim da polako uklanjam neke stvari koje nisu bile dobre. Neke sam izbacio, neke ubacio. Poput da budem sporiji u napadu, a brži u odbrani - poručio je centar Partizana.

BONUS ​VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike