Drobnjak oduševljen Smailagićem, o Partizanu sasvim realno, ali jednu stvar ne podnosi

01.11.2021

21:05

0

Autor: 24sedam

Proslavljeni košarkaš je bio gost TV Arena sporta

Drobnjak oduševljen Smailagićem, o Partizanu sasvim realno, ali jednu stvar ne podnosi
20190217npDrobnjak1 - Copyright MN Press

Nekadašnji as Partizana i Sijetla u NBA ligi, Predrag Drobnjak pomno prati dešavanja u crno-belom i kao svim navijačima kluba, jako mu je drago što je ovako dobro krenuo.

On je na gostovanju u emisji "U obruču" TV Arena sport otkrio i da ga Alen Smailagić posebno oduševljava.

- Ako govorimo o Partizanu, u sadašnjoj sezoni je jasno kao dan, imaju sjajan način igre koji je baziran na jakom pritisku i dobroj odbrani. Ali, moramo biti realni, da je neko pitao Partizan na početku za raspored, ne bi mogli da naprave bolji od ovoga. Sa druge strane, to je potpuno novi Partizan u odnosu na prošlu godinu. Ljudi iz kluba su mislili da je ekipa dovoljno kvalitetna za ulazak u Evroligu, a onda dođe Željko Obradović i promeni ceo tim. Tako stradaju treneri, jer mu se daju igrači koji nisu kadri, a uprava misli da jesu i onda je nemoguće udovoljiti očekivanjima.

On ima favorita u ovoj ekipi.

- Oduševljen sam Smailagićem. Kao da je bio sakriven dugi niz godina. Pokušaj odlaska u NBA ligu preko nekih malih vrata nije realan i ne može se tako. Sve pozitivno o njemu, borben je, stvarno sam pozitivno iznenađen njegovom igrom.

Evroliga je neizbežna tema i naš jedini predstavnik tamo – Crvena zvezda. Drobnjak dobro poznaje trenera i njegov stil igre.

- On ima taj stil agresivne igre. On razmišlja na način "napravićemo 10 faulova, nek sudija ne svira tri, mi smo na dobitku" i on zna da je tako. Taj model je dosta odomaćen u nekoliko timova u ligi, Zvezda, Budućnost, ali i Partizan s vremena na vreme, pa tako i dolazi do neslaganja po pitanju kriterijuma suđenja. Iz tog momenta jake i čvrste igre se traži šansa do lakih poena iz kontranapada. Zvezda je imala dosta problema sa povredama, ali tek je početak sezone. Evo na primer, pogledajte kako je Efes startovao, ali još uvek je rano za bilo kakav sud, tek je sedmo kolo, dalek je put do kraja sezone.

Navijači oba kluba traže pojačanja na raznim pozicijama, ali "Drobiša", što mu je bio jedan od nadimaka tokom igračke karijere, ne smatra da je to neophodno.

- Ne mogu da kažem da li su Partizanu i Zvezdi potrebna pojačanja. Ja sam izuzetan protivnik doselekcije, ukoliko nije veliki problem sa povredama. Nijedna ekipa koja je pravila velike rezultate nije pravila doselekcije. U 90 odsto slučajeva igrači koji su naknadno dovedeni ništa ne donesu ekipi, već čak stvore nesigurnost u igračima koji su već bili tu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike