Partizan pred najtežim zadatkom, Obradović jasan: Huventud zaslužuje svaki respekt!

01.11.2021

12:32

0

Autor: 24sedam

Crno-beli dočekuju španski tim u 4. kolu Evrokupa

Partizan pred najtežim zadatkom, Obradović jasan: Huventud zaslužuje svaki respekt!
kk partizan - Copyright KK Partizan/Dragana Stjepanović

Pred košarkašima Partizana je novi evropski izazov, verovatno i najveći u dosadašnjem delu sezonu.

"Parni valjak" nezaustavljivo melje u AdmiralBet ABA ligi, punom brzinom krenuo je i u Evrokupu, a pred mašinerijom kojom upravlja Željko Obradović, u utorak od 20.30 u Beogradu, je španski Huventud.

Dobro poznat rival, klub koji ima posebno mesto u srcima svih navijača crno-belih, jer je do titule prvaka Evrope Partizan stigao upravo pobedom nad Huventudom, davne 1992. godine.

Španski klub dobro poznaje i trener crno-belih Obradović. Ne samo da je vodio Partizan u tom istorijskom meču, nego je i španskom timu doneo titulu prvaka Evrope sedeći na njihovoj klupi nešto kasnije.

MN Press
 

- Svaka sledeća utakmica je najteža, a Huventud je sigurno tim koji zaslužuje svaki respekt, prvo zato što imaju igrače sa velikim iskustvom, a potom jer igraju veoma dobru košarku - apsolutno kontrolisanu u svakom trenutku, sa dosta izmena, ritma i promena odbrane, što će naravno iziskivati našu maksimalnu koncentraciju i da od prvog trenutka shvatimo na koji način moramo da igramo protiv njih, ukoliko želimo da odigramo dobru utakmicu - poručio je Obradović.

Kapiten ove generacije crno-belih košarkaša Rade Zagorac upoznat je sa kvalitetom rivala, a od meča u hali Aleksandar Nikolić očekuje nadmudrivanje sa velikim španskim klubom:

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Još jedan odličan ispit i provera protiv verovatno najkvalitetnije ekipe sa kojom smo se od početka sezone suočili. Već godinama imaju kontinuitet u načinu igre, a i rosteru koji se svake godine pojačava. Španske ekipe igraju inteligentnu košarku koja nije laka za skautiranje i za samu pripremu, oni umeju da igraju  i Huventud je dobar primer toga. Neće biti dovoljno da ih samo fizički nadigramo kako bismo pobedili.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Huventud i Partizan dele prvo mesto na tabeli Grupe A Evrokupa sa dve ubedljive pobede na startu takmičenja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike