Preživeo teško ranjavanje, pa pokorio svet: Ovo je sledeći rival našeg Magomedova na Svetskom prvenstvu (VIDEO)

01.11.2021

10:40

0

Autor: 24sedam

Bombarder sa Kube je četvorostruki svetski i dvostruki olimpijski šampion, a metak kojim je pogođen čuva u tegli

Preživeo teško ranjavanje, pa pokorio svet: Ovo je sledeći rival našeg Magomedova na Svetskom prvenstvu (VIDEO)
de la kruz - Copyright Printscreen/YouTube

Srpski bokserski reprezentativac Sadam Magomedov u četvrtfinalu Svetskog prvenstva boriće se sa Kubancem Huliom Cesarom de la Kruzom Peracom.

Biće to jedna od onih "biti ili ne biti" borbi jer pobednik obezbeđuje medalju, a poraženi ostaje bez odličja.

Samo po sebi i to je već dovoljan pritisak, a kada vam žreb namesti da baš u toj borbi morate na megdan četvorostrukom svetskom i dvostrukom olimpijskom šampionu, onda je jasno da vas čeka "pakao".

MN Press
 

Tako se namestilo našem Sadamu Magomedovu, koji je u dosadašnjem delu SP zaista oduševio veštinom i hrabrošću, i koji najavljuje da će u ringu ostaviti sve što ima i u duelu sa moćnim protivnikom.

Kubanac je apsolutni favorit, ne samo u ovom meču, nego i do kraja SP. Neprikosnoveni šampion u teškoj kategoriji, odradio je 273 borbe i zabeležio 250 pobeda od koji 30 nokautom. Njegova životna priča je prilično neverovatna.

 

 

Pre sedam godina upucan je tokom neuspele pljačke ispred trenažnog centra u rodnom Kamageju. Metak je završio u levom kuku i karijera mu je dovedena u pitanje.

- Uspeo sam da se oporavim zahvaljujući porodici, a posebno majci. Ona je glavna osoba koja me je uvek podržavali i koja mi je uvek ulivala nadu. Posle oporavka sam mogao da krenem iz početka - ispričao je De la Kruz nakon jedne od najsjajnijih medalja, pa dodao da su odličja koja osvaja nagrada "za sve žrtve" koje je podneo i "svu podršku" koju je dobio.

Metak izvađen uz kuka i danas čuva u tegli kao podsetnik na sve što je morao da pregura u životu, a Kubanci ga posebno cene zbog nekih političkih stavova. Nakon borbe u četvrtfinalu OI u Tokiju, u kojoj je savladao Španca kubanskog porekla, Hulio je uzvinkuo:

- Otadžbina ili život. Otadžbina ili smrt. Pobedićemo!

 

 

Magomedova čeka zaista težak zadatak u odlučujućem meču za medalju na Svetskom prvenstvu. Kubanac je apsolutni favorit, ali će u našem timu sigurno dobro proučiti njegov stil borbe i pronaći neku rupu koja se može iskoristiti. A mi ćemo i sutra (utorak) na tribine da podržimo sjajnog srpskog reprezentativca da stigne do medalje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike