Selektor Srbije dobio otkaz: Naše rukometašice dobile novog trenera

28.10.2021

09:27

0

Uroš Bregar više neće voditi slovenački Krim za koji igraju Andrea Lekić, Dragana Cvijić i Katarina Krpež Šlezak

Selektor Srbije dobio otkaz: Naše rukometašice dobile novog trenera
MN Press - Copyright MN Press

Velika promena u slovenačkom predstavniku u Ligi šampiona.

Selektor Srbije Uroš Bregar više nije trener Krima. Slovenački rukometni stručnjak će nastaviti da radi kao selektor i sigurno će imati više vremena da se posveti poslu u našem nacionalnom timu, koji vodi od proleća 2021. godine.

Krim, koji je Bregar vodio do skoro, imao je ove sezone velike ambicije u Ligi šampiona za rukometašice. Kao velika pojačanja slovenačkog tima predstavljeno je nekoliko srpskih igračica, među kojima je najzvučnije ime Andrea Lekić.

Pored nje, letnja pojačanja tima iz Slovenije su i Dragana Cvijić i Katarina Krpež Šlezak, ali rezultati tima nisu ispratili ambicije. Samo jedna pobeda u prvih pet kola Lige šampiona bili su razlog da trofejni klub otpusti iskusnog trenera.

Bregar (42) je poslednjih pet godina bio na klupi Krima, dok je od 2015. do 2020. godine bio selektor reprezentacije Slovenije. Njega će na mestu šefa stručnog štaba naslediti Natalija Derepasko, dosadašnja pomoćnica kojoj će to biti prvi samostalni angažman.

A slovenački trener koji je nakon neuspešnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju preuzeo Srbiju, sada će se posvetiti radu sa reprezentacijom naše zemlje. Njega očekuju izazovi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i Svetsko prvenstvo krajem godine, na koje je naš nacionalni tim izborio plasman upravo pod njegovom komandom.

Srbija će bez Andree Lekić, Dragane Cvijić, Katarine Krpež Šlezak i Slađane Pop Lazić, koje su završile karijeru u reprezentaciji, igrati na Svetskom prvenstvu u Španiji. Taj turnir održava se od 1. do 19. decembra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike