Svetsku rekorderku nožem ubio muž? Policija zatekla užasan prizor, osumnjičeni u bekstvu!

13.10.2021

18:43

0

Tragedija potresla atletski svet

Svetsku rekorderku nožem ubio muž? Policija zatekla užasan prizor, osumnjičeni u bekstvu!
Tan2021-10-13_143241763_0 - Copyright Tanjug/Fredrik Sandberg/TT News Agency via AP

Čuvenukenijsku atletičarku Agnes Tirop (25), koja je danas pronađena sa ubodnim ranama po telu, ubio je suprug, sumnja policija.

Kako prenosi bbc.com muž svetske rekorderke vodi se kao nestao i u toku je potraga za njim.

Šef policije u gradu Itenu Tom Makori do detalja je ispričao sa kakvim su se jezivim prizorom susreli policajci kada su pronašli telo.

 

 

Do njene kuće su došli nakon što je njen otac u utorak uveče prijavio nestanak. A onda je usledio pakao za organe reda i mira.

- Kad je policija ušla u kuću, našli su Agnes Tirop  na krevetu. Na podu je bila lokva krvi. Videli su da je ubodena u vrat, a na osnovu rane se zaključilo da je ubodena nožem. Verujemo da je to uzrok smrti - rekao je Makori i dodao:

- Njen suprug je i dalje na slobodi, a preliminarni rezultati istrage govore da je osumnjičen za ubistvo. Pokušavamo da ga pronađemo kako bi nam objasnio šta se dogodilo sa njegovom suprugom.

 

 

Makori je naglasio da veruje da će video nadzor biti od velike pomoći u istrazi, a prema saznanjima bbc, Agnes je pored uboda u vrat bila izbodena i po stomaku.

Dok policija pokušava da uđe u trag suprugu ubijene šampionke, atletska Kenija je u suzama i neverici.

- Duboko smo uznemireni zbog saznanja o preranoj smrti Agnes Tirop. Čekamo više detalje o njenoj smrti. Kenija je izgubila pravi dragulj. Agnes je bila jedna od najbrže rastućih atletskih divova na međunarodnoj sceni - saopštili su iz Atletskog saveza Kenije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike