Trijumf za utehu: Srbija se pobedom oprostila od Igara

21.03.2021

17:49 >> 17:54

0

Autor: N. St.

Izabranice Ljubomira Obradovića lako protiv Kazahstana

Trijumf za utehu: Srbija se pobedom oprostila od Igara
Copyright Tanjug/Tibor Illyes/MTI via AP

Pobeda za utehu i častan oproštaj od kvalifikacionog turnira u Đeru. To je jedina stvar kojom ženska rukometna reprezentacija Srbije može da bude zadovoljna posle treće utakmice na takmičenju.

U poslednjem kolu su lako i ubedljivo savladale autsajdera, selekciju Kazahstana – 42:30 (23:16, 19:14).

Savršeno prvo poluvreme odigrale su Srpkinje. Sve ono što nije funkcionisalo protiv Mađarske jeste u ovom duelu. Radile su na terenu sve što su zamislile i pokazale da je razlika u kvalitetu prevelika.

Posebno se istakla Krpež-Šlezak, koja se ispromašivala u prethodnom meču, već u prvom delu je dala šest pogodaka. Rezultat sve govori, posle 30 minuta igre je bilo 23:16.

Drugo poluvreme je bilo slično kao prvo, uz nešto opušteniju igru obe ekipe. Odradile su srpske rukometašice preostali deo posla rutinski i overile trijumf. Podatak da je prvo isključenje na meču viđeno u 53. minutu govori o intenzitetu igre i dešavanjima na terenu.

Sledi pravljenje nove analize i svega što se dogodilo, posebno posle teških reči Dragane Cvijić…

SRBIJA: Radosavljević 5, Krpež-Šlezak 6, Trifunović, Števin 4, Lavko 1, Kovačević 8, Nikolić 5, Risović, T.Radojević 2, D. Radojević 2, Tomašević, Stoiljković, Liščević 2, Cvijić 1, Dmitrović, Pop-Lazić 6

KAZAHSTAN: Poilova, Zvjagina, Šerikbajeva, Kolotinskaja 3, Hardina 6, Aitenova, Aleksandrova 9, Šeitkasim, Polijanko, Pikalova, Stepanova 2, Jumadilova 2, Abilda 6, Pupčenkova 2

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike