Stjepanović za 24sedam: Samo kad se setim trke sa Felpsom u Londonu i euforije kad se on pojavi

25.06.2021

09:02 >> 11:50

0

Autor: Milan Nastić

Srpski plivač priznao da mu je cilj da osvoji jednu od medalja u Tokiju

Stjepanović za 24sedam: Samo kad se setim trke sa Felpsom u Londonu i euforije kad se on pojavi
Copyright MN Press

Ostalo je još nekih mesec dana do početka Olimpijskih igara, a srpski sportisti se ubrzano spremaju za takmičenje koje će po mnogo čemu biti specifično.

Član našeg tima u Tokiju biće i srpski plivač Velimir Stjepanović, kome će ove biti treće Olimpijske igre, i kako je rekao za 24sedam, njegov cilj da uđe u krug plivača koji će se boriti za medalju na 200 metara kraul.

Pročitajte još

– Teško je predvideti koje su ti mogućnosti, garancije nema. Uvek želim da postignem najbolje vreme, osam godina nisam poboljšao vreme na 200 kraul, i to mi je cilj na Olimpijadi. Ako oborim državni rekord, sa tim rezultatom bi ušao u grupu plivača koji bi se borili za medalju. Svestan sam da će konkurencija biti izuzetno jaka, generalno, plivanje sve više napreduje. Najvažnije da ja budem spremam i da idem korak po korak. Prvo da prođem kvalifikacije, pa onda polufinale, pa da se plasiram u finale. Dug je put do tog cilja, ali verujem u sebe i da mogu za svoju zemlju da osvojim neku od medalja, što bi bio ogroman uspeh – kazao je Stjepanović za 24sedam.

Srpski plivač se osvrnuo i na specifične okolnosti u kojima će biti održane Olimpijske igre, pre svega što neće biti publike na tribinama.

– Malo mi je žao što neće biti publike, ali moramo da se prilagodimo situaciji. Ovo su za mene treće Igre, i znam kako stvari tamo funkcionišu. Daću vam jedan primer iz Londona, kada sam zajedno plivao sa Felpsom. Kad je izlazio na start trke, oseti se neka energija, vlada neka euforija među navijačima, sve se uzburka, i to dosta utiče i na ostale učesnike trke. Sada toga neće biti, ali sa druge strane cele ove godine se takmičimo bez publike, i već smo se navikli na takav režim. Plivamo u balonima gde nema publike, tako da znamo šta nas očekuje i u Tokiju. Na nama je da damo sve od sebe, a podršku na tribinama imaćemo od naših plivača, trenera i ostalih koji su u našoj ekspediciji. Trebamo u tome da tražimo dodatni motiv.

MN Press

Velimir Stjepanović priznao je da je imao jednu od lošijih sezona, ali to povezuje sa tim što je imao Covid 19.

Pročitajte još

– Pripreme za sada idu u najboljem mogućem redu. Dajem sve od sebe. Moram da priznam da sam imao jednu od lošijih sezona iza sebe. To povezujem sa koronom koju sam imao, ali to je iza mene, i sada uživam i jedva čekam da počne Olimpijada. Sa druge strane, ovo su mi treće Olimpijske igre, ali motiva imam i dalje, iskustvo sa ovakvih takmičenja, takođe mi nije strano. Pa ćemo da vidimo. Malo me nekako trgne, kad pomislim da smo sve bliži odlasku, i jako mi je drago što ću biti deo našeg tima – zaključio je Stjepanović za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike