Neverovatan nastup ćerke čuvenog golmana: Sa 15 godina oborila državni rekord i plasirala se na Olimpijske igre (VIDEO)

12.03.2021

19:33 >> 21:26

0

Autor: N. St.

Lana je bila spektakularna

Neverovatan nastup ćerke čuvenog golmana: Sa 15 godina oborila državni rekord i plasirala se na Olimpijske igre (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/Olympic Committee of Bosnia and Herzegovina

Postoje dani u životu koji se zauvek pamte. Jedan takav je baš današnji. Ovaj 12. mart mlada mostarska plivačica Lana Pudar nikada neće zaboraviti.

Ćerka čuvenog golmana Velibora Pudara je oduševila sve u bazenu “Milan Gale Muškatirović“. Ne samo da je dva puta oborila državni rekord, već je ostvarila i normu na 100 metara delfin za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Supertalentovana petnaestogodišnjakinja Lana je deonicu preplivala za 57:37 sekundi što je bio još bolji rezultat od jutrošnjih 58:91 kada je oborila rekord Amine Kajtaz i isplivala B olimpijsku normu. Svetski rekord drži Šveđanka Sara Sjostrom sa 55:48 sekundi – piše portal „klix.ba“.

Članica plivačkog kluba „Orka“ iz Mostara već ima više od 500 osvojenih medalja, 40 pehara i drži veliki broj rekorda u više disciplina i kategorija. Na nedavnom 20. izboru najboljih sportista BiH je proglašena za najperspektivniju mladu sportistkinju u 2020. godini.

Njen otac Velibor je u karijeri branio za Velež, Apolon, Čukarički, Sutjesku iz Nikšića, Jedinstvo iz Paraćina, Palilulac, Vasalund, Tampere i Leotar iz Trebinja, dok je kao trener vodio Velež, Bratstvo Gračanicu, Igman, Ali-Itihad i Al-Tavon.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike