Nenade, bolje ti je da skačeš! Stekić zbog Zdravka Čolića ostavio pevanje i postao legenda

19.07.2021

05:32 >> 10:33

0

Kad život napiše scenario

Nenade, bolje ti je da skačeš! Stekić zbog Zdravka Čolića ostavio pevanje i postao legenda
Copyright TANJUG/ATAImages/Antonio Ahel

Legendarni srpski atletičar Nenad Stekić, koji nas je u nedelju napustio imao je pravu pravcatu filmcku priču.

Kad život napiše scenario onda je to za sve moguće “oskare”, pa je tako i u slučaju čoveka koji je pet godina bio vlasnik evropskog rekorda sa 8,45 u skoku udalj i čiji rezultat niko sa ovih prostora još nije dostigao. Atletici se, jer je očigledno negde tako bilo zapisano, potpuno posvetio tek nakon susreta sa još jednom velikom zvezdom.

Tada mladići Nenad Stekić i Zdravko Čolić imali su dve zajedničke ljubavi – skok udalj i pevanje. Desilo se da se na jednom takmičenju sretnu, Stekić je ubedljivo pobedio Čolića, a onda ga kasnije čuo kako peva i rešio da se posveti isključivo atletici. Isto je bilo i u Zdravkovom slučaju, samo što je on “batalio” skakanje i posvetio se mikrofonu. Danas svi znamo da su napravili odličan izbor.

– Tako je. Zdravko Čolić je skakao za Sarajevo i na takmičenju izgubio od mene za pola metra. Kada je video kako skačem, odustao je i počeo ozbiljno da se bavi muzikom. A tada sam i ja čuo Čolu kako peva i rekao sam sebi: “Nenade, bolje ti je da skačeš”. Taj naš susret na takmičenju zapravo je izrodio dva šampiona, jednog u pevanju, drugog u skakanju – kroz osmeh je svojevremeno otkiro legendarni atletičar.

Nenad Stekić je preminuo u nedelju i za sobom ostavio bezbroj priča i anegdota, kao i rezultate po kojima će zauvek biti upamćen.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike