Sumanuto pravilo zbog kojeg Angelina Topić ispašta: Srpkinja ostvarila istorijski uspeh, ali za nju nema novčane nagrade!

10.06.2024

08:55

0

Neverovatno

Sumanuto pravilo zbog kojeg Angelina Topić ispašta: Srpkinja ostvarila istorijski uspeh, ali za nju nema novčane nagrade!
Copyright Profimedia

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je srebrnu medalju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Rimu, pošto je u finalu skočila 1,97 metara. Zlato je osvojila Ukrajinka Jaroslava Mahučik sa 2,01, dok je bronzana bila njena sunarodnica Irina Geraščenko sa 1,95 metara.

Profimedia
 

Angelini za veliki uspeh ne sleduje nikakva novčana nagrada, makar ne od Evropske atletske federacije, koja je ovakav princip dodele novca uvela tek za ovaj šampionat, ali nagradni fond za najbolje postoji.

Naime, ukupno 500.000 evra podeliće deset atletičara i atletičarki sa najboljim rezultatom na EP (prema renkingu Svetske atletske federacije), odnosno po pet u muškoj i ženskoj kategoriji. Kako bi raspodela bila koliko-toliko fer, kategorije su podeljene u više grupa, pa šanse za nagradu imaju i oni koji se bore u manje atraktivnim disciplinama.

Nema sumnje da bi u nekom narednom periodu trebalo dodatno razmisliti o načinu nagrađivanja najboljih evropskih atletičara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike