Za ovo se spremaš ceo život: Duško Pijetlović za 24sedam o Olimpijskim igrama u Tokiju

21.07.2021

17:16 >> 18:44

0

Iskusni centar veruje u novi uspeh

Za ovo se spremaš ceo život: Duško Pijetlović za 24sedam o Olimpijskim igrama u Tokiju
Copyright Nebojsa Paraušić/MN Press

Kao i pred svako veliko takmičenje javnost od sportista očekuje samo uspehe, a nekako uvek “nastradaju” vaterpolisti, koji se redovno proglašavaju šampionima pre nego što i uskoče u bazen.

Nema razlike ni pred Olimpijske igre u Tokiju. Na spsiku onih koji će, iz ugla navijača, sigurno završiti na pobedničkom postolju nalaze se naši “delfini”. Iskusna generacija, čak sedam njih će se oprostiti od reprezentacije posle Igara, naučila je da se nosi s tim pritiskom i da uglavnom ispunjava želje svojim navijačima.

Među njima je i Duško Pijetlović iskusni centar, koji za 24sedam priča o očekivanjima pred poslednji reprezentativni turnir.

Dugo se čekalo na ove Olimpijske igre, pa se dočekalo. Očekuje nas turnir koji će biti drugačiji od bilo čega dosad. Kako ste se spremili za to?

– Da, milsio sam da sam Igre u Riju dugo čekao, ali sam ove stvarno čekao. Znaš kako, fizički smo se najbolje spremili dosad, mislim da nikad nismo ovako bili spremni. Drago mi je jer smo sad mi starija ekipa, nismo više osrednji ili najmlađi. Da bismo ispratili mlade bila nam je potrebna dobra fizička priprema. Ne znam kako će sve izgledati jer smo imali malo utakmica, zapravo smo imali jednu ozbiljnu utakmicu protiv Španije. Tu se videlo da imamo ritam i da iammo snage. Nedostajale su neke stvari što se tiče uigranosti, ali se nadam da smo kroz rad u Kašivazakiju napravili korak unapred i da ćemo na turniru biti u najboljem mogućem stanju.

Pošto si Rio dugo čekao, a Rio se pozlatio, šta će biti u Tokiju koji si još duže čekao?

– Možda se duplo pozlati (osmeh). Mi svi na ovo gledamo kao na nešto za šta se ceo život spremamo. Očekujemo i mi ono što najbolje možemo da uradimo. Voleli bismo da to bude zlato, što je najveći uspeh jednog sportiste, ali bilo koja medalja realno bi za ovu generaciju bila uspeh.

Da li je moguće mentalno spremiti se na veliku nepoznanicu koja vas čeka na Olimpijskim igrama, imajući u vidu protokole zbog koronavirusa?

– Mentalno se dugo spremamo. Imamo sreće da smo malo stariji, da smo prošli sve i svašta, i u tom smislu ćemo moći da se brzo uhodamo. Ali, generalno, i da možemo i da ne možemo svima će biti isto. Nismo jedini sportisti tamo koji će se tako ponašati. Moramo ili nećemo ništa uraditi, nema srednje. Prihvatili smo da ćemo mesec dana biti zatvoreni, baš kao u zatvoru i spremni smo na to.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike