Nole na OI? Ne može bolje: Višestruki svetski šampion oduševljen dolaskom Đokovića u Tokio

21.07.2021

14:35

0

Čuveni Nemac ima i tri medalje sa Olimpijskih igara

Nole na OI? Ne može bolje: Višestruki svetski šampion oduševljen dolaskom Đokovića u Tokio
Copyright Novak Đoković, TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/bg

Stigao je Novak Đoković u Tokio, navijači iz Srbije s pravom očeeuju lepe vesti sa teniskog turnira na Olimpijskim igrama. Ali ne samo oni.

Dolaskom najboljeg svetskog tenisera oduševljene su i njegove kolege, među kojima i višestruki svetski i evropski šampion, osvajač tri olimpijske medalje u gimnastici Fabijan Hambuhen.

– Đoković je veliki šampion i legenda tenisa. Osvojio je toliko grend slemova, a mi smo kao olimpijska porodica presrećni što će se takmičiti ove godine. Imali smo Federera, Nadala, bilo je mnogo velikih igrača na Olimpijskim igrama, tako da smo zaista počastvovani što će se Novak takmičiti i što smatra da su baš ove Olimpijske igre veoma bitne za njega. Naročito jer u svetu tenisa Olimpijada nije toliko bitna kao za gimnastičare, tako da smo presrećni. Hvala mu – u dahu je rekao Hambuhen.

Čuveni Nemac imaće i specijalnu ulogu tokom Igara u Tokiju pošto je takmičenje zamenio mikrofonom Eurosporta. Sa nove pozicije, ali sa starim iskustvom smatra da je velika šteta što na tribinama neće biti navijača.

– Pre samog nadmetanja, možda je i lakše da nema publike, baš zbog koncentracije i fokusa. Ali posle, kada završiš takmičenje, a imao si fenomenalan nastup, a nema nikog da navija i tapše, to je pomalo tužno Ipak, najvažnija stvar je da svi budu zdravi, tako da smatram da je to ispravna odluka. Možemo da pričamo o tome zašto je publika dozvoljena na Evropskom prvenstvu u fudbalu, gde je prisustvovalo 60 hiljada ljudi, a u Tokiju je zabranjena. Ipak, ne treba raspravljati, mislim da je najbitnije da svi ostanu zdravi. Svi treba da budu fokusirani i pripremljeni za ovu situaciju i da daju sve od sebe.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike