Španovićka ima plan: Ideja je da se i Novak i ja pojavimo u Parizu i da osvojimo zlatne medalje!

22.05.2024

11:51

0

Autor: A. S.

Ovo je Ivani poslednja prilika da se dokopa jedinog zlata koje joj nedostaje

Španovićka ima plan: Ideja je da se i Novak i ja pojavimo u Parizu i da osvojimo zlatne medalje!
Ivana Španović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predstojeće Olimpijske igre u Parizu velika su šansa za srpske sportiste da osvoje nove medalje i krunišu sjajne karijere. Srpska atletičarka i jedna od najboljih na svetu ikada, Ivana Španović u karijeri nije osvojila samo zlato sa Olimpijskih igara, pa su ovog leta jasne njene ambicije, ali i očekivanje javnosti.

Skakačica u dalj je danas razgovarala sa predstavnicima medija u Atletskoj dvorani na Banjici i otkrila plan.

- Ideja je da se i Novak i ja pojavimo u Parizu i da osvojimo zlatne medalje. Ljudi, kada žele da nas uteše, kažu već ste osvojili dovoljno i nema potrebe. Znamo mi, ali kada osećaš da si tu i da su realne šanse, zašto da ne. Pogotovo u nekoj ukupnoj statistici je jedna stvar koja je značajna, bitna i itekako realna - rekao je Španovićeva.

Ove Igre će Ivani najverovatnije i biti poslednje, a nisu odavno bile ni one kada je debitovala, 2008. godine u Pekingu.

- Na prvim OI sam bila u 2008. godine u Pekingu, kada sam pre toga pobedila na Svetskom juniorskom prvenstvu. To mi je bila nagrada i išla sam tamo bez ikakvih većih očekivanja. Bila sam mlada i rezultatski sam mogla da razmišljam da se nađem među 12 najboljih. Ali sam bila toliko impresionirana tim takmičenjem i svim što sam tamo videla. U svom tom čudu i razgledanju nisam mogla da se skoncentrišem na svoje takmičenje. Sada eto pričam o svojim poslednjim Igrama, petim po redu. Mnogo toga se izdešavalo u međuvremenu. Mogu da kažem da, od prvih do poslednjih, i te kako imam na šta da budem ponosna - istakla je Ivana i dodala:

- Imam već 34 godine, malo me je sramota jer je puno. Ali sa druge strane, Nole danas puni 37. Znači limiti su samo u našim glavama. Ali, ono što stalno govorim, sve dok imam zdravu ambiciju prema sportu i onome što radim, i dom imam tu istu želju, ostaću. Najbitnije mi je samo da uživam.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike