Hajde da za vikend zajedno ispratimo "Ritam"! Punoletstvo, rođaci, malo li je 18 godina!

25.04.2024

17:04

0

Autor: G. F.

Kažu da je trajanje ogledalo kvaliteta, nemamo šta da dodamo

Hajde da za vikend zajedno ispratimo "Ritam"! Punoletstvo, rođaci, malo li je 18 godina!
Lepota ritmičke gimnastike - Copyright Klub Ritam

Ne znamo da li će biti torte sa 18 svećica, ali znamo da sve može da se pretvori u jednu vrhunsku zabavu i pravo uživanje. U muzici, plesu, veštini...

Jedino takmičenje u Srbiji koje se nalazi u zvaničnom kalendaru Međunarodne ginmnastičke federacije (FIG) još od 2010. godine "Ritam kup", ove godine slavi punoletstvo!

ritam
Plakat za takmičenje

 

Subota i nedelja, Sportski centar Voždovac na Banjici, dani i mesto na kojem valja biti. Ovog vikenda pruža se prilika da se isprati "Ritam", da se napune baterije ekstremno pozitivnom energijom.

Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Republike Srbije i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda i uz podršku brojnih partnera/kompanija.

Što se sportskog dela priče tiče, na turniru će se takmičiti više od  ritmičarki iz 23 države (Andore, Australije, Azerbejdžana, BiH, Bugarske, Kanade, Kipra, Finske, Velike Britanije, Gruzije, Nemačke, Izraela, Italije, Litvanije, Luksemburga, Crne Gore, Portorika, Rumunije, Slovenije, San Marina, Slovačke, Mađarske i Srbije). Jasno je da će biti masovno, ali znamo i da će biti kvalitetno jer su države učesnice prijavile svoje najbolje takmičarke i reprezentativke.

Ono što se mora naglasiti je da će takmičarka koja ostavi najbolji utisak dobiti trofej "Srđan Knežević" u znak sećanja na doajena našeg novinarstva koji je godinama pratio ritmičku gimnastiku. Trener najbolje seniorke poneće plaketu "Olivera Radosavljević" u spomen na ženu koja je, kao trener i pedagog, ostavila neizbrisiv trag u našoj ritmici.

Idejni tvorac i predsednica organizacionog odbora ovog turnira je naša najuspešnija ritmičarka svih vremena, Milena Reljin Tatić. Kao što je bila uspešna takmičarka, tako je sada i uspešan trener i organizator, jer je ovo takmičenje steklo veoma veliki ugled u svetu ritmičke gimnastike.

I za kraj jedna od važnijih informacija. Ulaz na ovaj događaj je besplatan! Punoletstvo, rođaci, malo li je 18 godina? Dođite, zabavite se, uživaćete u nečem drugačijem, lepom i zanimljivom!

Za one koji ne budu u mogućnosti da uživo prate i uveličaju ovaj događaj, obezbeđen je direktan prenos na YouTube kanalu "Rakita studio".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike