Vraća se najbolji skijaš sveta nakon pet godina pauze i neće se takmičiti za svoju domovinu! Istorija se piše! (VIDEO)

24.04.2024

14:44

0

Autor: A. S.

Legenda je ponovo tu!

Vraća se najbolji skijaš sveta nakon pet godina pauze i neće se takmičiti za svoju domovinu! Istorija se piše! (VIDEO)
Marsel Hiršer - Copyright Profimedia

Jedan od najbolji skijaša u istoriji ovog sporta, Marsel Hiršer vraća se takmičenju nakon petogodišnje pauze!

U momentima kada je osvojio sve što se moglo osvojiti u ovom sportu, Austrijanac je rešio da se u 31. godini, na vrhuncu karijere, povuče iz sveta aktivnog sporta.

Međutim, Austrijanac se redovno pojavljivao na revijalnim trkama koje organizuju sponzori i veliki ljubitelji ovog sporta, pa je pokazao da je u sjajnoj formi. Jedan od najboljih u ovom sportu, nedavno je rešio da obraduje navijače i vrati se aktivnom bavljenju, ali ono što je naročito zanimljivo, to neće činiti pod zastavom Austrije, za koju je osvojio rekordnih osam Velikih kristalnih globusa, već pod zastavom domovine svoje majke, Holandijom i tako joj ispuni veliku želju.

 

 

Prema pravilima Svetske skijaške federacija (FIS), on može da promeni sportsko državljanstvo na početku nove sezone, pa će mu već od 1. jula biti omogućeno da se nadmeće za Holanđane.

Promenu skijaškog državljanstva podržao je i Skijaški savez Austrije koji je jednoglasno odobrio njegov zahtev.

 

 

- Žalimo zbog njegove odluke da zatraži promenu državljanstva i da nastupa za Holandiju, ali smo to na kraju ipak podržali - poruka je iz Skijaškog saveza Austrije.

Hiršer je u karijeri, pored osam uzastopnih titula pobednika Svetskog kupa, osvojio i tri olimpijske medalje (dve zlatne i jednu srebrnu), 11 svetskih, i sa 67 pobeda u Svetskom kupu je najtrofejniji skijaš.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike