OKS radi punom parom, Pariz je sve bliže! Valjevo videlo veliku sportsku porodicu!

24.04.2024

18:09

0

Autor: G. F.

OKS radi punom parom, Pariz je sve bliže! Valjevo videlo veliku sportsku porodicu!
Milica Đuričić i Dragan Tomašević - Copyright oks.org.rs

Redovna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije, četvrta po redu, u Olimpijskom ciklusu Pariz 2024, na kojoj su usvojeni su izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. godinu, kao i finansijski plan i program rada za 2024. godinu.

Takođe, održana je i završna konvencija Evropske nedelje sporta kojoj su prisustvovali predstavnici gradova i opština koji godinama unazad organizuju brojne aktivnosti u tokom Evropske nedelje sporta, kao i predstavnici sportskih asocijacija koji su 2023. po prvi put zvanično uzeli učešće u ovoj manifestaciji i kao partneri značajno doprineli promociji poruke #BeActive.

- Ponosni smo na činjenicu da iz godine u godinu imamo sve više partnera, što doprinosi da zajedničkim snagama motivišemo naše sugrađane da se bave fizičkom aktivnošću i da budu aktivni. Upravo zahvaljujući našim partnerima iz gradova, opština i sportskih asocijacija i uspevamo u tome. Od 2018. godine, pa sve do danas organizovali smo preko 550 događaja sa više od 230. 000 učesnika - izjavila je Nataša Janković, menadžer za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije.

Prezentaciju aktivnosti u prethodnoj kalendarskoj godini ispred Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije održao je predsednik SRF Beograda, Miloš Bunić, koji je rukovodio ovim projektom.

- Tokom 2023. SFRS je u Evropskoj nedelji sporta organizovao 69 događa širom Srbije. Imali smo manifestacije u 23 grada u našoj zemlji, od Subotice do Zubinog Potoka i Kosovske Mitrovice, svuda smo bili prisutni i aktivni. Ponosni smo na to što je bilo skoro 5.500 učesnika na tim događajima - istakao je Miloš Bunić i najavio da če u ovoj godini, u septembru tokom Evropske nedelje sporta, biti još više manifestacija i učesnika.

U Valjevu su bili predstavnici sportskih organizacija iz gradova i opština partnera, kao i sportskih asocijacija koji su sarađivali sa Olimpisjkim komitetom Srbije u Evropskoj nedelji sporta. Milica Đuričić, potpredsenica Olimpijskog komiteta Srbije dodela je zahvalnice za uloženi rad u prethodnoj godini svim partnerima a ispred Saveza za rekreaciju i fitnes priznanje je dobio Dragan Tomašević, generalni sekretar saveza.

Istovremeno najavljeno je da će se tradicija nastaviti i da će broj od 230.000 učesnika tokom prethodnih šest godina u 2024. biti značajno uvećan, pošto je samo u prošloj godini broj organizovanih sportskih događaja u okviru Evropske nedelje sporta bio preko 220 i u njima je učestvovalo preko 70.000 naših sugrađana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike