Srbijo, slavi bokserke! Naše devojke obezbedile pet evropskih medalja! (FOTO)

23.04.2024

19:55

0

Fenomenalno izdanje Srpkinja, spremne su i za veće domete

Srbijo, slavi bokserke! Naše devojke obezbedile pet evropskih medalja! (FOTO)
Sara Ćirković - Copyright Tanjug/bss/Dragana Stjepanović

Srpske bokserke Sara Ćirković, Kristina Nađ Varga, Nina Radovanović, Dragana Jovanović i Anđela Branković obezbedile su najmanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Današnji pobedonosni niz srpskih bokserki otvorila je trijumfom Kristina Nađ Varga. U kategoriji do 48kg Nađ Varga je u borbi za osiguranu bronzu savladala Mađaricu Lilu Šelecki i time upisala treće odličje na ovom šampionatu za našu zemlju, posle dva u muškoj konkurenciji. 

Tanjug/bss/Dragana Stjepanović
 

- Jako sam srećna jer prvi put boksujem na Evropskom prvenstvu za seniore i seniorke i drago mi je što sam obezbedila medalju za Srbiju. U sledećem meču ću boksovati sa Bugarkom i idem ka tome da uzmem zlato. Dosta je jaka konkurencija iako neke reprezentacije ne žele da učestvuju zbog bojkota. Dosta ima jakih bokserki i bokserskih sila - istakla je Varga, kojoj će protivnica za plasman u finale biti prvi nosilac, Bugarka Sveda Julijanova Asenova.

Usledio je meč u kategoriji do 50kg u kom je Nina Radovanović savladala drugog nosioca, Azerbejdžanku Marjonu Savrijevu. Radovanović je briljirala tokom celog meča i na kraju protivnicu bacila u nokdaun. Za plasman u finale Nina će snage odmeriti sa predstavnicom Bugarske Zlatislavom Genom Čukanovom.

Tanjug/bss/Dragana Stjepanović
 

- Imala sam mnogo veći stres nego u prvom meču jer sam boksovala za medalju. Uzbudila sam se kad sam čula da sam dobila prve dve runde i onda sam celu priču završila nokdaunom u trećoj rundi. Sledeća protivnica je moja prijateljica iz Bugarske, poznajemo se dobro i zajedno smo se pripremale za ovo prvenstvo. Što se mene tiče ja sam spremna za dalju borbu i mnogo mi znači što se sve ovo dešava u Beogradu - rekla je Radovanovićeva. 

Bivša juniorska svetska i evropska šampionka Sara Ćirković je u kategoriji do 54kg deklasirala Juliju Koroli iz Moldavije. U polufinalu će odmeriti snage sa Mađaricom Hanom Lakotar.

bss.rs
 

- Osećam se sjajno, imala sam malo pritiska s obzirom da mi je prvi meč na Evropskom prvenstvu, ali sve je bilo kako je i trebalo. Konkurencija je jaka i spremna sam na sve. Pozivam sve ljubitelje boksa, a i uopšte sporta, da dođu i da nam daju podršku u osvajanju medalja - istakla je Ćirkovićeva.

U kategoriji do 52 kilograma Dragana Jovanović je bila bolja od Beloruskinje Julije Apanasović. Jovanović će polufinalu snage odmeriti sa Ruskinjom Anastasijom Kol.

Tanjug/bss/Dragana Stjepanović
 

- Ovo je previše emotivno za mene, moj najveći uspeh do sad. Trudila sam se do samog kraja, nisam dozvolila protivnici da me nadmudri njenom tučom i stilom. Sve ovo bi bilo nemoguće bez mog trenera Stojana Kneževića. Hvala Nenadu Borovčaninu i mojoj porodici što su uz mene i što su mi dali snagu da ovo izguram. Sad imam još veću želju i motivaciju i nadam se da ću biti prvakinja Evrope - rekla je Jovanovićeva.

Petu medalju danas, a ukupno sedmu za Srbiju na Evropskom prvenstvu, obezbedila je Anđela Branković. Srpska bokserka je u kategoriji do 57kg slavila protiv predstavnice Turske Kahraman Esre Juldiz.

Tanjug/bss/Dragana Stjepanović
 

- Imala sam dobru taktiku od samog početka s obzirom da je bila drugačija od mog stila boksovanja. Od početka sam znala da je protivnica ozbiljna. Bila je jako neizvesna borba. U poslednje vreme sam imala par poraza nakon čega sam se dosta pripremala i izvukla pouku iz svega toga. Možda je i bolje što mi je prvi meč bio težak jer će posle sve biti lakše. Čekaju nas jako dobri i kvalitetni mečevi, zbog toga pozivam sve ljude da nas bodre - izjavila je Brankovićeva koja će se za ulazak u finale boriti protiv Ruskinje Darije Abramove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike