Najbolji evropski boks je u Beogradu! Šampionat Starog kontinenta svečano otvoren (FOTO)

18.04.2024

20:28

0

Autor: 24sedam

Učestvovaće 337 takmičara iz 34 zemlje, a nagradni fond iznosi milion dolara

Najbolji evropski boks je u Beogradu! Šampionat Starog kontinenta svečano otvoren (FOTO)
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Šampionat Evrope u boksu, prvi na kojem se istovremeno takmiče seniori i seniorke, svečano je otvoren u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

U glavnom gradu Srbije do 28. aprila učestvovaće 337 takmičara, 216 u muškoj i 121 u ženskoj konkurenciji, iz 34 zemlje, a nagradni fond iznosi milion dolara.

- Bokserski sport nas uči da nije važno koliko jako možemo da udarimo, nego koliko jak udarac možemo da primimo i izdržimo. Zahvaljujem se svima na podršci, državi Srbiji, predsedniku, gradonačelniku, kao i našim partnerima iz IBA i EUBC.

Tanjug/Marko Đoković
 

Želim svima dobrodošlicu, a bokserima sjajne mečeve i da ostvare svoje snove - istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin.

Ministar sporta Zoran Gajić poželeo je svima dobrodošlicu u Srbiju, zemlju sporta i Beograd, grad sporta.

Tanjug/Marko Đoković
 

- U poslednjih 10 godina organizovali smo više od 25 velikih takmičenja, a boks kao plemenita veština uvek ima posebno mesto - rekao je Gajić.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić poželeo je svima da se u glavnom gradu lepo osećaju i steknu nova prijateljstva.

Tanjug/Marko Đoković
 

- Siguran sam da će Bokserski savez biti sjajan organizator. Boks karakteriše velika hrabrost, plemenita veština i uveren sam da će takmičenje biti pravo, kao što reče predsednik Borovčanin, naučimo i da primamo udarce i jedan boks meč je kao život - istakao je Šapić.

Na ceremoniji su govorili i predsednik EUBC Joanis Filipatis i potpredsednik IBA Aduk Abakarov. Zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nosila je Sara Ćirković.

Tanjug/Marko Đoković
 

Na svečanosti su prisustvovali i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Sportskog saveza Davor Štefanek, legende srpskog i jugoslovenskog boksa i drugi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike