Šapić: Beograd po četvrti put u poslednjih desetak godina domaćin velikog atletskog takmičenja! (GALERIJA)

29.03.2024

13:57

0

Autor: 24sedam

Srbiju će predstavljati 13 takmičara

Šapić: Beograd po četvrti put u poslednjih desetak godina domaćin velikog atletskog takmičenja! (GALERIJA)
Copyright Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić sastao se u Starom dvoru sa učesnicima Svetskog prvenstva u krosu "Beograd 24", koje se održava sutra (subota) u Parku prijateljstva. Na krosu će učestvovati više od pet stotina trkača iz pedesetak zemalja sveta, a našu reprezentaciju činiće 13 takmičara.

Šapić je tom prilikom izrazio ogromno zadovoljstvo zbog prilike da naš glavni grad ugosti najveće svetske atletičare u krosu.

- Velika nam je čast što je Beograd već četvrti put u proteklih desetak godina domaćin velikih takmičenja u atletici. Godine 2013. to je bilo Evropsko prvenstvo u krosu, pa 2017. Evropsko prvenstvo u dvorani, te 2022. Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici i sada ponovo u krosu na svetskom nivou. Kandidati smo i za takmičenje koje će se održati 2028. godine i velika je šansa da takođe budemo domaćini - rekao je Šapić.

Svim takmičarima je poželeo lep boravak u Beogradu i vrhunske rezultate na sutrašnjem nadmetanju.

- Grad Beograd je tu da pomogne svako takmičenje i tako će biti i u budućnosti - poručio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda.

Šapić je pozvao poštovaoce atletike da dođu sutra u Park prijateljstva jer će ovo biti jedinstvena prilika da se vide "najbolji od najboljih".

- Očekujem da će velik broj Beograđana doći sutra. Svaki događaj ove vrste podiže turizam, ali na specifičan način i privredu grada. Zbog toga se trudimo da budemo dobar domaćin ne samo sportskih već i svih drugih manifestacija. Očekujem lep sportski dan, lepu manifestaciju, vrhunske sportske rezultate, te da će u njemu uživati kako takmičari tako i posetioci - istakao je Šapić.  

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović zahvalio je svima koji su učestvovali u organizaciji jednog ovakvog događaja i istakao da je u Beograd pristiglo više od 500 atletičara iz 51 zemlje, te da će Beograd i Srbija sutra biti centar svetskih dešavanja.

Predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou izrazio je zahvalnost predsedniku Privremenog organa Aleksandru Šapiću na gostoprimstvu.

Podsetio je da se Beograd već pokazao kao odličan domaćin prethodnih takmičenja u atletici na evropskom i svetskom nivou. Istakao je da velike zasluge za to ima Jevrosimović, ali da je veoma značajna podrška čelnih ljudi Grada Beograda i Republike Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike