Tajsonov život obeležili su brojni skandali! Na današnji dan osuđen na zatvor zbog silovanja! (FOTO)

26.03.2024

06:48

0

Autor: D. N.

Ovo nije bila jedina optužba za slično delo na račun "gvozdenog Majka"

Tajsonov život obeležili su brojni skandali! Na današnji dan osuđen na zatvor zbog silovanja! (FOTO)
Copyright Profimedia

Život Majka Tajsona obeležili su brojni uspesi u ringu, ali i skandali i padovi u privatnom životu. Među najvećim mrljama bokserskog šampiona svakako je činjenica da je osuđen za silovanje. Tačno na današnji dan, 1992. godine potvrđena je presuda da "gvozdeni Majk" mora u zatvor i to na deset godina.

Svetski teškaški šampion (57) je uhapšen u julu 1991. godine pod optužbom da je u jednom hotelu u Indijanapolisu silovao 18-godišnju Dezire Vašington. Suđenje je počelo 26. januara naredne godine, a okončano 10. februara.

Sve vreme, Tajson (tada je imao 25 godina) je tvrdio da je Vašington pristala na seksualne odnose. Takođe, njegov advokat je iznosio dodatne dokaze kako bi osporio optužbe, pa je suđenje potrajalo. 

Ali konačna odluka je doneta 26. marta. Osuđen je na deset godina, s tim da su poslednje četiri bile uslovne. Međutim, iz zatvora je izašao posle tri godine, u martu 1995. godine. Tako da je praktično odslužio pola kazne.

I posle suđenja je tvrdio da je bio nepravedno bio u zatvoru.

Kao što je rečeno, Tajson je imao ispade u sportu (najpoznatiji slučaj odgrizanje uveta Holifildu), a bilo je i onih van ringa.

Printscreen/YouTube
 

Tako je na primer, krajem 2006. godine uhapšen u Arizoni pod sumnjom za posedovanje narktotika i konzumiranje. U februaru sledeće godine pristao je da uđe u program rehabilitacije, a u septembru je priznao da je u trenutku hapšenje bio pod dejstvom kokaina, kao i da je imao određenu količinu. U zatvoru je bio samo 24 sata, a dodatna kazna bila je tri godine uslovno, kao i 360 sati društveno korisnog rada.

Tužilaštvo je tražilo znatno veću zatvorsku kaznu, ali je sudija odluku obrazložio da treba da ostane na slobodi kako bi rešio problem sa narkoticima.

Zatim je hapšen (novembar 2009.) na aerodromu u Los Anđelesu zbog sukoba sa fotografom, ali tužba nije podignuta. Samo dve godine kasnije, došao je u centar pažnje zbog uvredljivih komentara na račun tadašnje guvenerke Aljaske Sare Pejlin, tokom jednog intervjua.

Profimedia
 

Onda je u aprilu pre dve godine na aerodromu u San Francisku uhapšen jer je nekoliko puta udario čoveka koji ga je uznemiravao. Polio ga je i vodom. Ni u ovom slučaju nije podignuta optužnica.

Prošle godine ga je neimenovana žena tužila za silovanje iz 90-ih godina prošlog veka. Tražila je i odštetu od pet miliona dolara. Tvrdila je da je pokušao da je poljubi u limuzini. On je navodno nastavio da je napada i kada mu je rekla "ne" i zamolila ga da prestane.

- Potom mi je skinuo pantalone i silovao me. Kao rezultat toga patila sam, i dalje patim, od fizičkih, psihičkih i emotivnih povreda - stoji u izjavi pod zakletvom.

Na zahtev njenog advokata identitet navodne Tajsonove žrtve je ostao anoniman, a ona je dodatno tvrdila da je i zbog svega izgubila samopouzdanje i da je zapadala u depresiju, kao i da je postala zavisna od droge i alkohola.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike