Tajsona proganja ružna prošlost! Legendarni bokser optužen za silovanje iz 90-tih godina!

24.01.2023

20:07

0

Autor: A. Š.

Nekadašnji šampion teške kategorije jednom je već osuđen za isti čin

Tajsona proganja ružna prošlost! Legendarni bokser optužen za silovanje iz 90-tih godina!
Majk Tajson - Copyright Profimedia

Legendarni bokser Majk Tajson našao se na optuženičkoj klupi za krivično delo koje je navodno počinio početkom 90-tih godina prošlog veka.

Naime, anonimna žena optužila je nekadašnjeg svetskog šampiona u teškoj kategoriji da ju je obljubio ispred njujorškog noćnog kluba „Septembers“.

- Upoznala sam Majka Tajsona ranih 90-tih godina. Moja prijateljica i ja smo se družile sa njim i vozačem njegove limuzine – piše u izjavi pod zakletvom i nastavlja se:

- Tajson nam je rekao za zabavu i pitao nas da mu se pridružimo. Moja prijateljica je želela da ostavi njen auto, a Majk je rekao da će je pokupiti limuzinom.

Neimenovana žena je dalje ispričala kako je legendarni teškaš pokušao da je poljubi u limuzini na putu do njene prijateljice, a on je navodno nastavio da je napada i kada mu je rekla „ne“ i zamolila ga da prestane.

- Potom mi je skinuo pantalone i silovao me. Kao rezultat toga patila sam, i dalje patim, od fizičkih, psihičkih i emotivnih povreda – stoji u izjavi pod zakletvom.

Na zahtev njenog advokata identitet navodne Tajsonove žrtve je ostao anoniman, a ona za navodni napad traži pet miliona dolara odštete.

Podsetimo, Tajson je u februaru 1992. godine, posle dvonedeljnog suđenja proglašen krivim za isti zločin u Indijanapolisu. Osuđen je tada na 10 godina zatvora od kojih su četiri poslednje bile uslovne. Pušten je na slobodu u martu 1995. godine, a uvek je tvrdio da je nevin u tom slučaju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike