Srbija ima šest zlatnih olimpijaca iz Tokija, ali verujem da možemo! Tucak iskren, čeka delfine u borbi za medalju!

11.02.2024

17:15

0

Autor: A. S.

Nekad je duel ovih rivala bio spektakl, šta je od toga ostalo, videćemo u utorak

Srbija ima šest zlatnih olimpijaca iz Tokija, ali verujem da možemo! Tucak iskren, čeka delfine u borbi za medalju!
Vaterpolisti Hrvatske - Copyright MN Press

Prvi cilj na Svetskom prvenstvu, Srbija je ostvarila - ne leto ćemo i za vaterpoliste navijati u Parizu. Ali, ne želi sastav Uroša Stevanovića da se zaustavi u četvrtfinalu, međutim, i rival je silno motivisan - ekipa Hrvatske.

Godinama je duel Srbije i Hrvatske bio vaterpolo klasik. Bili su to mečevi velike borbe i poštovanja, gde sve "puca" od kvaliteta, a prevagu su neretko pravili selektori, Ivica Tucak sa jedne, odnosno Dejan Savić sa druge strane. Iako Savić više nije na klupi delfina, poštovanje i kvalitet i dalje je između ovih nacionalnih timova.

Srbija je do četvrtfinala stigla direktno, osvajanjem prvog mesta u grupi C, dok je Hrvatska igrala u osmini finala i pobedom nad Kinom nastavila takmičenje.

- Plasman na OI - to je ono što smo želeli. Rekao sam već da Hrvatska mora da bude na OI. To je ono što pripada našoj reprezentaciji. Ovo je neko olakšanje, a sada ćemo da pokušamo da napravimo sve da ovaj turnir završimo na najbolji mogući način - rekao je Tucak, prenosi hrvatski Indeks.

Kako je dotakao, njegov tim maksimalno poštuje reprezentaciju Srbije.

- Možda ne postižu najbolje rezultate u poslednje dve, tri godine, ali su oni ipak olimpijski šampioni. Čini mi se da u toj reprezentaciji ima čak šest zlatnih olimpijaca iz Tokija. Na to ne bi trebalo više ništa da se doda. Međutim, verujem da možemo da ih pobedimo, imamo snagu za to, ali ćemo morati da odigramo sa 100 odsto svojih mogućnosti - zaključio je Tucak.

Utakmica između Srbije i Hrvatske na programu je u utorak od 17 sati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike