Delfini nastavljaju borbu za Pariz! Japan je bio samo zagrevanje, Crna Gora prvo malo finale!

07.02.2024

06:56

0

Autor: A. Š.

Najbolji vaterpolisti Srbije danas igraju drugi meč na planetarnom šampionatu u Dohi

Delfini nastavljaju borbu za Pariz! Japan je bio samo zagrevanje, Crna Gora prvo malo finale!
Radomir Drašović - Copyright MN Press

Vaterpolisti Srbije u sredu od 15.30 časova igraju sa selekcijom Crne Gore u meču drugog kola grupe C Svetskog prvenstva u Dohi.

Obe selekcije uspešno su startovale na planetarnom šampionatu, „delfini“ pobedom protiv Japana (17:10), a Crnogorci slavljem posle peteraca u duelu sa selekcijom SAD.

Izabranicima Uroša Stevanovića uvodni duel bio je samo zagrevanje pred odlučujuće borbe za olimpijsku vizu, a najbolje srpske vaterpoliste danas čeka prvo malo finale na tom putu.

- Igrali smo sa Crnom Gorom više puta u proteklom periodu i nikada nije bilo lako. Dovoljno je da se podsetimo Fukuoke gde su na početku bili odlični vodili 5:0 da bi na kraju uspeli da preokrenemo rezultat i kroz peterce stignemo do četvrtfinala – rekao je Radomir Drašović i dodao:

- Imaju odlične golmane, sa Lazovićem sam igrao, Ukropina, Radović, Mršić su kvalitetni šuteri. Mlada poletna ekipa, sigurno dobro fizički pripremljena. Sa druge strane i mi imamo adute, pripremili smo se za težak meč i verujem da imamo pravo da se nadamo uspešnom rezultatu - istakao je Drašović za zvanični sajt saveza.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike