Srbija i Crna Gora u novoj epizodi! Gojković nakon drame sa Amerima najavio - Ako budemo odigrali kako umemo...

06.02.2024

14:34

0

Autor: A. S.

Biće to pravi spektakl

Srbija i Crna Gora u novoj epizodi! Gojković nakon drame sa Amerima najavio - Ako budemo odigrali kako umemo...
Vladimir Gojković - Copyright MN Press

Već u drugom kolu Svetskog prvenstva čeka nas balkanski derbi i pravi vaterpolo spektakl. U sredu će u Dohi igrati nekada jedan tim, bivši saigrači i prijatelji, Srbija i Crna Gora.

Taj susret je na programu od 15.30, a oba tima dolaze u dobrom raspoloženju, nakon uvodnih pobeda.

Dok su delfini prilično ubedljivo i lako savladali Japan rezultatom 17:10, ajkule su imale dramu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Crna Gora je pobedu u prvom kolu upisala nakon penala - 16:15.

Ali, jasno je i iskusnom Vladimiru Gojkoviću da duel sa Srbijom odlučuje mnogo, gotovo sve. Prvoplasirana ekipa iz grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale, ali i vizu za Olimpijske igre.

Kako u našoj grupi, vizu "jurimo" i mi, ali i Crna Gora, od evropskih timova, taj susret može biti odlučujući.

- Bio je težak meč, kao što smo i očekivali. Amerikanci imaju fantastičan napadački potencijal, a mi nismo dobro plivali u prve dve četvrtine. Posle smo pokazali karakter i bili u utakmici, onda se i vratili u toj penal seriji uz izuzetnu ulogu kapitena Petra Tešanovića koji je odbranio sve što je moglo da se odbrani - rekao je najpre selektor Crne Gore Vladimir Gojković o meču sa Amerikancima, a onda se kratko dotakao Srbije:

- Ako budemo odigrali kako umemo, sve će biti dobro.

Kroz istoriju, dueli ovih timova su uvek sa sobom nosili i posebnu dozu kvaliteta i energije. Reč je o istoj školi vaterpola, igračima koji su izašli iz istog sistema.

- Važna je pobeda u veoma jakoj grupi i podići će nam motivaciju i vjru u sebe. Ipak, treba dobro da se pripremimo za naredni meč jer još ništa nismo rešili - istakao je Gojković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike