Rukometaši Vojvodine osvojili i četvrti trofej ove godine! Od Novosađana stvarno nema niko jači!

24.12.2023

22:45

0

Autor: D. N.

Na Svesrpskom kupu radovale su se i Jagodinke

Rukometaši Vojvodine osvojili i četvrti trofej ove godine! Od Novosađana stvarno nema niko jači!
Copyright MN Press

Rukometaši Vojvodine i rukometašice Jagodine su osvajači Svesrpskog kupa, koji je organizovan u Sportskom centru Kolubara u Lazarevcu.

Novosađani su u finalu pobedili banjalučki Borac, rezultatom 37:28 (18:13). Ponovo je briljirao seniorski reprezentativac Srbije Vukašin Vorkapić koji je predvodio šampiona Srbije sa 11 golova, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Andrej Klimavec sa devet pogodaka.

To je bio ukupno četvrti trofej u godini za Novosađane i tako zaokružili najuspešniju godinu u istoriji kluba. Prethodno su pehari osvojeni u domaćoj igi, Kupu Srbije i EHF kupu.

Kada je reč o damama, rukometašice ŽORK Jagodina savladale su Borac sa 27:26 (12:12) i tako osvojile prvi trofej u sezoni.

U veoma ujednačenoj utakmici pitanje pobednika rešeno je tek u poslednjim sekundama kada je Milica Anđušić uspela da postigne gol i donese veliku radost i pehar svom timu.

U redovima šampiona Srbije najefikasnija je bila Srna Sukur sa osam postignutih golova, dok je kapiten Aneta Adžić dodala dva manje. Među rukometašicama iz Banja Luke istakla se takođe kapitenka, Helena Đurić, koja je upisala devet pogodaka.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike