Vojvodina osvojila triplu krunu! Za pamćenje i istoriju!

12.06.2023

00:44

0

Autor: 24sedam

Novosađani su osvojili i EHF kup, kao i nacionalni šampionat

Vojvodina osvojila triplu krunu! Za pamćenje i istoriju!
Detalj iz utakmice Dinamo - Vojvodina - Copyright MN Press

Rukometaši Vojvodine osvojili su Kup Srbije pošto su bili bolji u dvomeču protiv pančevačkog Dinama. Nakon pobede u prvom susretu u Novom Sadu od 28:22, novosadski tim poražen je u revanšu u Pančevu sa 31:30 i sa ukupnom razlikom od plus pet gol trijumfovao.

- Ovo je osmi pehar Kupa Srbije za RK Vojvodinu, što je zaokružilo istorijsku sezonu nakon trofeja u Kupu Evrope i titule u prvenstvu ARKUS lige, uz osvojen Svesrpski kup sa početka sezone. Za pamćenje i za istoriju - navodi se na sajtu rukometnog kluba Vojvodina.

Na uspehu, za osvojeni osmi pehar Kupa Srbije i triplu krunu u sezoni je čestitao gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić.

- Sa velikom radošću i ponosom želim da čestitam našim izvanrednim rukometašima na osvajanju trećeg trofeja u sezoni. Ovo je važan trenutak za sport u našem gradu i za rukometni klub Vojvodina.

Vaša posvećenost, timski duh i izuzetan talenat doveli su do ostvarenja ovog izuzetnog uspeha. Kroz borbu, upornost i disciplinu, uspeli ste da savladate sve prepreke na tom putu i još jednom vam čestitam na tome - naveo je Đurić u saopštenju.

Prethodno, rukometaši Vojvodine su osvojili Kup EHF, jer su u oba meča bili bolji od norveškog - u Novom Sadu je bilo 30:23, a onda su slavili i pred navijačima norveškog kluba sa 25:23.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike