Istorija! Vojvodina osvojila EHF Kup, svoj prvi evropski trofej u istoriji!

03.06.2023

15:08

0

Autor: P.K.

Ponovo je bila bolja od rivala i osvojila trofej koji je Srbija čekala više od 20 godina

Istorija! Vojvodina osvojila EHF Kup, svoj prvi evropski trofej u istoriji!
Tim Vojvodine - Copyright MN Press

Vojvodina je osvojila EHF Evropa kup, prvi evropski trofej u svojoj istoriji!

Srpski šampion je u finalu nadigrao norveški Naerbo u oba meča i pokazao da je najjači tim u ovom rangu takmičenja.

Desetostruki uzastopni prvak Srbije pobedio je u Novom Sadu sa 30:23, a druga utakmica, u Stavangeru je bila neizvesnija, ali je Vojvodina ipak slavila sa 25:23 i potvrdila svoju dominaciju!

Ovo je drugi put da neki srpski klub osvaja EHF kup, pošto je pre više od 20 godina Jugović iz Kaća uspeo da uzme ovaj trofej.  

U prvom poluvremenu revanša, Vojvodina je imala problema sa realizacijom i zaostajala je sa 10:7 za domaćinom.

Međutim, posle tajm-auta trenera Boris Rojevića, koji je motivisao svoje igrače da se ne plaše protivnika, Vojvodina je zaigrala bolje i izjednačila na 10:10 do kraja poluvremena.

U drugom poluvremenu, Vojvodina je preuzela kontrolu nad utakmicom i povela sa 17:15 u 13. minutu. Do kraja meča, Vojvodina je održavala prednost i nije dozvolila Norvežanima da ugroze njenu pobedu.

Ključ uspeha Vojvodine je bila sjajna odbrana koja je primorala Naerbo na mnogo grešaka i izgubljenih lopti. Takođe, golman Lučin je imao 12 odbrana, a Puhovski je sa sedam golova bio najefikasniji igrač i strelac novosadskog tima.

Trofej osvojili: golmani Fran Lučin Marko Draško, Luka Arsenić i Vukašin Marković; leva krila Bojan Rađenović i Miloš Grozdanić; desna krila Marko Vasić i Darko Milenkvić; pivoti Živan Pešić, Luka Rogan, Aleksandar Kurteš i Mladenko Draško; srednji bekovi Branko Tomić, Baris Puhovski, Gregor Ocvirk, Bojan Mašić, Srđan Milić i Simo Šijan; levi bekovi Miljan Vukovljak, Milan Pušica, Đorđe Draško, Nikola Kovačević i Mohamed Aziz Aidi, kao i desni bekovi Milan Milić i Mirko Podunavac. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike