Partizan nije uspeo! Vojvodina ostaje suvereni vladar srpskog rukometa!

24.05.2023

19:51

0

Autor: A. Š.

Novosađani su u sjajnoj atmosferi punih tribina na Banjici savladali crno-bele i osvojili 10. uzastopnu titulu

Partizan nije uspeo! Vojvodina ostaje suvereni vladar srpskog rukometa!
Copyright MN Press

Jedan klub iz Partizanove porodice uspeo je da prekine šampionski niz Vojvodine, drugi će morati da sačeka barem još godinu dana. Za razliku od odbojkaša, rukometaši kluba iz Humske nisu uspeli da skinu Novosađane sa nacionalnog trona, pa je 10. uzastopna titula završila u vitrinama Vojvodine.

„Lale“ su u finalu plej-ofa slavile protiv Partizana 2:0. Odlučujući trijumf Novosađani su ostvarili večeras na Banjici, gde su pred punim tribinama i u sjajnoj atmosferi koju su napravili „grobari“, savladali crno-bele 28:20.

Iako rezultat možda pokazuje da su gosti imali lak posao, nije bilo ni približno tako. Crno-beli su u prvom poluvremenu propustili priliku da steknu više od dva gola prednosti, potom su sredinom drugog poluvremena prepustili vođstvo Vojvodini i sve do 50. minuta održavali nadu u povratak serije u Novi Sad.

Međutim, u završnici meča ostali su bez snage što su iskusniji rukometaši Vojvodine surovo kaznili i na kraju osvojili ukupno 11. titulu državnog prvaka.

Najefikasniji kod Vojvodine bio je Marko Vasić sa šest golova, Darko Milenković postigao je pet, a MVP finala Branko Tomić četiri.

Kod Partizana Nikola Zečević i Uroš Kojadinović postigli su po pet golova.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike