Novi Beograd protiv Breše overava plasman u Top 8 Lige šampiona, Gocić poziva na vaterpolo spektakl!

21.11.2023

06:53

0

Autor: A. Š.

Srpski šampion pobedom protiv italijanskog tima želi da obezbedi mesto u narednoj fazi elitnog takmičenja

Novi Beograd protiv Breše overava plasman u Top 8 Lige šampiona, Gocić poziva na vaterpolo spektakl!
Živko Gocić sa vaterpolistima Novog Beograda - Copyright MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda u petom kolu Lige šampiona u sredu na bazenu SC “11. april” (19.45) dočekuju ekipu Breše i pobedom žele da obezbede plasman u narednu fazu takmičenja.

Prvak Srbije trenutno je lider na tabeli A grupe sa devet bodova, Breša je druga sa bodom manje, dok je španski Sabadelj na trećem mestu sa sedam osvojenih bodova.

- Očekuje nas jako bitna utakmica. Ne osvrćemo se u prošlost, gledamo samo napred, tako da nam je svaki sledeći meč najvažniji. Prvi smo na tabeli i želeli bismo da pobedimo na domaćem terenu, učvrstimo se kao lideri u grupi i osiguramo prolaz među osam najboljih ekipa u Ligi šampiona. Svesni smo važnosti meča i u skladu sa tim se i pripremamo za Brešu – rekao je u najavi meča trener Novog Beograda Živko Gocić i dodao:

- Pokušaćemo da se osvežimo i pripremimo na najbolji mogući način, a sigurno je da ćemo dati maksimum. Pokušaćemo da pružimo i više od toga kako bismo svaldali kvalitetan tim kakav ima Breša. Motivacije i želje sigurno neće manjkati.

Srpski tim je u prvom meču protiv Breše slavio sa 13:8, a prevagu u tom duelu donela je odlična odbrana Gocićevih izabranika koji u drugom poluvremenu nisu primili nijedan gol.

- Zadovoljan sam našom igrom u odbrani u poslednje vreme, ali ne u potpunosti i to vam neće reći nijedan trener, pa to nećete ni od mene čuti. U poslednjoj utakmici koju smo odigrali protiv Šapca, izgledali smo dobro u oba pravca, ne samo u odbrani već i u napadu. To bi trebalo da bude reper za dalje. Ključ ubedljive pobede nad Brešom bila je upravo ta dobra odbrana i mislim da ne bi trebalo da bude drugačije ni u narednoj utakmici u sredu. Iskoristio bih priliku da se zahvalim publici na velikoj podršci u duelu protiv Šapca, a posebno članovima mlađih kategorija Novog Beograda koji su napravili lepu atmosferu i pozvao bih sve ljubitelje vaterpola na meč sa Brešom da dođu i uživaju, jer nam predstoji vrhunski vaterpolo spektakl.

Novobeograđani su svu svoju snagu u meču protiv Šapca u minulom kolu Superlige Srbije demonstrirali u prvoj četvrtini kada su za uvodnih osam minuta postigli čak osam golova.

- Ova ekipa ima ogroman talenat i potencijal, to sam rekao na početku sezone i stojim iza toga. Nijedna ekipa ne može da drži maksimalan nivo igre tokom čitave sezone, a mi smo negde i tempirali formu za ovaj period. Nisam rekao da će ova ekipa u ovoj sezoni ići na sva četiri trofeja zato što sam ja mađioničar već zato što mi imena momaka koje vodim, njihove karijere, mentalitet i sve ono što ja znam o njima daju za parvo da tako nešto kažem. Oni su svesni i znaju koliko verujem u njih i koliko ih podržavam, tako da tih osam golova za osam minuta za mene uopšte nisu čudo, već nešto što su moji momci sposobni da urade - zaključio je Gocić.

Jedan od najiskusnijih u ekipi Novog Beograda Miloš Ćuk uveren je u dobar rezultat u duelu sa Brešom.

- Pred nama je izuzetno teška utakmica protiv veoma jakog protivnika koji igra vrlo agresivno. Neće biti nimalo lak zadatak, ali naši rezultati u poslednje vreme nam daju ohrabrenje. Mislim da smo u dobrom ritmu i da bismo u ovih nekoliko poslednjih utakmica trebalo bi da u finišu ovog dela sezone pružimo i najbolje. Mislim da smo u potpunosti spremni za to. Sigurno ćemo dati sve od sebe i da će iz takvog pristupa doći i pozitivan rezultat du duelu sa Brešom. Verujem da smo malo vratili i samopouzdanje. I dalje sve od nas zavisi što je najvažnije. Uveren sam da će u sredu proći sve kako treba i da ćemo upisati još jednu pobedu - poručio je Ćuk.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike