Bronzani olimpijac otkrio sa kakvim bolovima živi i radi: Nekad ne mogu ni da hodam, ali se namestim i gađam (FOTO)

15.08.2021

07:50 >> 11:56

0

Heroj Milenko Sebić medalje kuje nadljudskim naporima

Bronzani olimpijac otkrio sa kakvim bolovima živi i radi: Nekad ne mogu ni da hodam, ali se namestim i gađam (FOTO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

S puno ponosa smo ugostili našeg vrhunskog strelca Milenka Sebića, dozvolili sebi i da ispravimo “nepravdu” sa kojom su sportisti bili suočeni na Olimpijskim igrama i okačimo mu medalju oko vrata, a u velikom intervjuu otkirli smo vam mnogo toga o ovom sjajnom čoveku.

Slušajući upijajući njegovu priču stigli smo do bolne teme. Ne teške i neprijatne, nego bukvalno bolne. Do toga sa kakvim se bolovima susreće Milenko odlazeći svakodnevno na treninge i vežbajući za vrhunska ostavrenja. Mi smo ostali bez teksta, iskreno zadivljeni njegovim zapravo herojskim poduhvatima… Stvarno je veliki šampion naš Milenko.

Imali smo ideju da čitaocima pojasnimo koliko je teška puška, koliko je teško odelo u kojem strelci ne mogu da hodaju kako treba, pa tako saznali i za veliki problem sa kojim se bori već dugo… Mada nam problem ne deluje kao dovojno snažna reč.

24sedam/Katarina Mihajlović

– Maskimalna težina vazdušne puške je pet i po kilograma, a moja je teška 5.480 grama, ja volim da bude što teža. A mali kalibar je osam kila maksimalna dozvoljena težina, a moja teži sedam kilograma i šesto grama. Dosta je teška i uglavnom svi imamo probleme sa leđima. Odelo je teško oko devet kilograma, ono nam dosta pomaže da nam smiri oružje, a isto tako nas šiti od povreda zato što su nam stavovi veoma specifični i sve se svodi na to da je sav fokus u zadnjem delu leđa. Tu je taj bol i najveći, a odelo pomaže da to bude izdžljivije i lakše za leđa.

A onda smo došli do bola, zanimalo nas je da li se desi da bolovi dođu “baš kad ne treba”.

– Da, pogotovo meni zato što imam diskus herniju i onda… Već sam i navikao na to.

Pročitajte još:

To mu dođe kao dokaz onoga da se “nastupa preko granice bola”. Diskus hernija ti ne da da živiš bez bola, traži tačno određen položaj kako bi bar malo čovek mogao da funkcioniše. To je oboljenje koje nastaje stalnim opterećenjem kičme, a ne treba da naglašavamo pod kakvim je opterećenjem ovaj deo tela kod strelaca. Posebno kada pričamo o trostavu u kom je naš tihi heroj osvojio bronzu u Tokiju. Plus to preteško odelo i teške puške… Pakao!

– Da. U mom slučaju to je baš tako. Desi se da bude dana kad sam neupotrebljiv. Jedva idem, ali se namestim da odgađam. I to tako od 2011, otkako imam diskus herniju. Taj disk bukvalno više nemam i od tad gađam “normalno” – zaključuje bronzani srpski olimpijac.

A mi možemo samo da ponavljamo i ponavljamo: “Bravo i svaka čast!”.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike