Šumaher je i dalje u komi! Advokat otkrio zašto nikada nije objavljen izveštaj o stanju F1 legende!

31.10.2023

14:57

0

Autor: D. N.

Nemac je pao na skijanju pre desetak godina i od tada se o njemu veoma malo zna

Šumaher je i dalje u komi! Advokat otkrio zašto nikada nije objavljen izveštaj o stanju F1 legende!
Mihael Šumaher - Copyright Profimedia

Legenda Formule 1 Mihael Šumaher već deset godina je u komi, posle pada na skijanju. Posle boravka u bolnici, Nemac je u krugu porodice, a o njegovom zdravstvenom stanju ne zna se mnogo. Sada se oglasio i Feliks Dam, advokat porodice Šumaher.

Otkrio je zbog čega nikada nije objavljen izveštaj o stanju Šumahera.

- Naravno, mnogo smo razgovarali o tome kako je to moguće. Tako da smo takođe razmotrili da li bi konačni izveštaj o Mihaelovom stanju mogao biti pravi način da to uradimo. Ali to ne bi bio kraj i morali bi da se stalno ažuriraju izveštaji o stanju. Jer kao onima koji su pogođeni, nije na vama da stavite tačku na medije.

Mogli su iznova i iznova da se hvataju za to i pitaju: "A kako to sada izgleda?" Jedan, dva, tri meseca ili godine nakon poruke. I ako bismo tada želeli da preduzmemo mere protiv ovog izveštavanja, morali bismo da se pozabavimo argumentom dobrovoljnog samootkrivanja - kazao je između ostalog Dam.

Podsetimo, Šumaher je osvojio sedam titula u šampionatima, 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 i 2004. godine. Bio je vozač Džordana, Benetona (dve titule), Ferarija i Mercedesa. Sa pet vezanih titula, proslavio je "Skuderiju", ali i sebe.

U penziju je otišao 2006. godine, ali se ponovo vratio 2010. Tada je vozio za Mercedes, ali u te dve godine, to jednostavno nije bio onaj "pravi" Šumaher. Posle toga je usledila prava penzija, u kojoj i nije uživao dugo. Sve zbog pomenute nesreće, u Alpima na skijanju.

Tokom bogate karijere, upisao je 306 startova i pobedio u 91 trci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike