Kako je Šumaher skoro 10 godina posle nesreće? Prijatelj otkrio: "Mnogo se promenio, drugačiji od onog kakav je bio"

15.09.2023

15:16

0

Autor: 24sedam

Mihael skoro punu deceniju nije viđen u javnosti, kontakt imaju samo najbliži

Kako je Šumaher skoro 10 godina posle nesreće? Prijatelj otkrio: "Mnogo se promenio, drugačiji od onog kakav je bio"
Mihael Šumaher u Italiji 2003. - Copyright Profimedia

Bliski prijatelj Mihaela Šumahera i bivši vozač Formule 1, Džoni Herbert otkrio je da se Ralf, brat legendarnog Nemca, "mnogo promenio" u skoro 10 godina otkako je sedmostruki svetski šampion doživeo strašnu nesreću.

Šumaher je imao užasnu nesreću na skijanju u decembru 2013. godine, a o njegovom stanju malo informacija je objavljeno od tada. Bio je stavljen u medicinski indukovanu komu, a njegova porodica je oduvek zauzimala striktni stav prema privatnosti, tako da praktično 10 godina kasnije mi i ne znamo šta mu je tačno.

Herbert - koji je tokom svoje F1 karijere osvojio tri trke - nedavno je progovorio i detaljno opisao kako je Ralf bio pogođen:

- Kada je Ralf Šumaher bio sa Skaj televizijom u Nemačkoj, često smo se sretali. Ralf je morao da uradi puno stvari za porodicu i sa njima zbog onoga što se dogodilo Mihaelu. Sazreo je. Sada je veoma drugačiji nego što je bio kao vozač – rekao je nekadašnji stručni konsultant Skaja.

Potom je dodao:

- Sada je dobra osoba. Mnogo se promenio jer je morao da se nosi sa tekućom situacijom sa svojim bratom.

Od srceparajuće nesreće samo godinu dana nakon što je napustio F1, Šumaher je na rehabilitaciji u vili pored jezera u Lozani, Švajcarska. Sve što procuri u javnost je loše.

Njegova supruga Korina ranije je priznala da je sada "drugačiji" i da je nesreća uticala na sve oko njega.

Profimedia
 

- Svaki dan mi nedostaje Mihael. Ali ne nedostaje mi samo meni. Nedostaje deci, porodici, njegovom ocu, svima oko njega. Mislim, svima nedostaje Mihael, ali Mihael je ovde. Drugačiji, ali je ovde i mislim da nam to daje snagu – govorila je kroz suze u Netfliks dokumentarcu "Šumaher" iz 2021. godine.

Ralf Šumaher je takođe imao uspešnu karijeru u Formuli 1 pored svog brata, iako nikada nije uspeo da osvoji titulu. Njegova prva sezona bila je 1998. sa Benson & Hedžes pre nego što je predstavljao i Vilijams, BMW i Tojotu.

Pobedio je u šest trka tokom svoje karijere pre povlačenja 2007. godine. On i brat Mihael su jedini par braće koji su pobeđivali u F1 trkama.

Iako se povukao iz Formule 1, Ralf je nastavio da se trka u trakama "Dojčen turenvagen"  između 2008. i 2012. Povukao se od trkanja samo nekoliko meseci pre strašne nesreće svog brata.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike