Zlatna odbojkašica hvali naslednice, za 24sedam kaže: Uživam u majčinstvu i nadam se odbrani evropskog trona

20.08.2021

05:32 >> 06:33

0

Autor: Adam Štulić

Zlatna odbojkašica hvali naslednice, za 24sedam kaže: Uživam u majčinstvu i nadam se odbrani evropskog trona
Copyright Suzana Ćebić foto: MN Press

Posle bronze na Olimpijskim igrama, srpske odbojkašice već su startovale sa novom takmičenju. Šampionat Evrope u Beogradu, izabranice Zorana Terzića otvorile su ubedljivom pobedom protiv selekcije BiH (3:0).

Jedna od devojaka koja je nizala uspehe sa nacionalnom selekcijom je i Suzana Ćebić, koja je 2018. godine zavrsila karijeru i posvetila se porodičnom životu.

Gde je danas i šta radi Suzana Ćebić?

– Do početka korone sam radila kao trener u školi odbojke “OK Crvena zvezda” , pa sam napravila pauzu zbog porodiljskog i, u međuvremenu, se preselila u Budimpeštu – počinje priču za 24sedam nekadašnji libero reprezentacije.

Ono što smo prvo morali da je pitamo su utisci posle završenih OI i bronze naših devojaka.

– Mislim da je veliki uspeh bronzana medalja, iako su mnogi očekivali zlato. Sastav je bio izmenjen u odnosu na prethodne OI. Devojke imaju kontinuitet sa medaljama na Olimpijskim igrama i to je velika stvar. U poslednjih par godina dominiraju na svim velikim takmičenjima, što dovoljno govori koliko je kvalitetna ekipa.

Suzana Ćebić/Privatna arhiva

Da li postoji neki poseban osećaj kad gledate ovaj tim i da li se probude uspomene iz igračkih dana?

– Pravo je uživanje gledati devojke kako igraju. Probude se uspomene, setim se svakog takmičenja, osetim ponos jer sam imala priliku da igram za srpsku reprezentaciju.

Da li ste u kontaktu sa nekadašnjim saigračicama?

– Čujem se s vremena na vreme sa devojkama sa kojima sam igrala. Ne viđamo se tako često, ali kada se ukaže prilika, uvek se ogranizujemo za neko druženje.

Da li ste nekad zažalili što ste završili karijeru, iako sada imate najlepši trofej u zivotu, a to je dete?

– Karijeru sam završila 2018. imala sam povredu kolena, ali to nije uticalo na moju odluku da prestanem. Jednostavno sam osetila da je pravo vreme za porodicu i za privatan život. Uvek sam govorila da bih volela da završim karijeru i da se ostvarim kao majka i tako sam uradila. Mislim da je sve došlo u pravo vreme, tako da definitivno je to najbolja odluka koju sam donela.

Čega se najradije sećate iz igračkih dana i da li postoji nešto sto biste želeli da zaboravite?

Suzana Ćebić/Privatna arhiva

– Tokom cele karijere je bilo mnogo lepih momenata, bilo je i onih manje lepih. Ali ako bih morala da izdvojim lepe, to bi bilo SP u Japanu 2006. i EP u Beogradu 2011. Ta takmičenja u meni bude posebna osećanja. S druge strane, definitvno za zaborav su OI u Londonu.

Jedina želja koja vam se nije ostvarila je medalja sa OI?

– Učestvovala sam dva puta na OI, ali nismo uspeli da osvojimo medalju. Sigurno postoji žal, ali s druge strane dosta toga sam osvojila sa reprezentacijom, pa mogu da kazem da sam imala lepu reprezentativnu karijeru.

Da li ova reprezentacija može na tekućem EP da osvoji zlato?

– Što se tiče ovog EP, svakako su favoriti za zlato. To govore rezultati u poslednje vreme. Još jedna prednost je što se igra u Beogradu, mada ne znam da li imaju ograničenja što se tiče publike. Ja se nadam da će osvojiti treće uzastopno zlato.

Kako izgleda život u Budimpešti u doba korone?

– Trenutno se sve vraća u normalu, puno ljudi se vakcinisalo, maske se ne nose… Definitivno liči na život pre korone.

Koliko vas je majčinstvo promenilo?

Pročitajte još

– Moja ćerka ima 14 meseci i definitivno mogu da kažem da mi se život totalno promenio. Sada se sve vrti oko nje. Uživam u njenom odrastanju – rekla je Suzana Ćebić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike