Srpkinje su bile izvanredne, ali znaju da moraju još bolje! Počišćena je odlična reprezentacija!

19.09.2023

11:45

0

Autor: G. F.

Jovana Stevanović i Bianka Buša znaju da pravi izazovi tek predstoje

Srpkinje su bile izvanredne, ali znaju da moraju još bolje! Počišćena je odlična reprezentacija!
Odbojkašice Srbije - Copyright ossrb.org

Kada pred sobom imate jasan cilj kakav je odlazak na Olimpijske igre, onda ništa drugo nije važno.

Takav stav imaju odbojkašice Srbije, koje su samo nekoliko dana nakon iscrpljujućeg Evropskog prvenstva u kom su osvojile srebro posle drame u finalu, nastavile sa igrama na kvalifikacionom turniru za Pariz.

Sve prepreke dosad su uspešno preskočene, a poslednja je bila veoma dobra reprezentacija Kanade. Rezultat 3:0, sigurno i ubedljivo.

Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo
Jovana Stevanović u akciji

Naša reprezentativka Jovana Stevanović uz zadovoljstvo je prokomentarisala duel sa rivalkama koje zaslužuju svaki respekt.

- Kanada je zaista jedna odlična reprezentacija, koja iz godine u godinu napreduje. Ima iskusne igrače kao što je Aleksa Grej... Mi smo odigrale izvanrednu utakmicu od prvog do poslednjeg poena. U trećem setu je bilo padova koncentracije, malo nervoze... Nije radila video provera, bilo je svačega. Na kraju je najbitnije da smo pobedile. Odlično smo servirale, branile se, nisu imale šanse protiv nas - rekla je Jovana.

Srbiju u sredu od 10.00 očekuje duel sa Češkom.

- Nema opuštanja, jer su Čehinje zaista pokazale kvalitet. I protiv njih na EP smo imale malih problema. Odlično se brane, napadaju, ekipa su koja ne odustaje. Treba da se spremimo.

MN Press
Bianka Buša - bacanje na svaku loptu

Iako sve ide po planu Bianka Buša je svesna da nipošto ne sme biti opuštanja ni u jednom trenutku tokom ovog turnira.

- Važna pobeda za nas, drago mi je da smo dobile Kanađanke maksimalnim rezultatom, pošto smo igrale u nezgodnom terminu. Uspele smo da poremetimo njihov prijem. To nam je olakšalo da se branimo. Danas je sve funkcionisalo. Češka je nezgodna ekipa, ali verujemo u našu pobedu. Moramo da iz meča u meč igramo sve bolje, jer ćemo do kraja kvalifikacija igrati sa jačim ekipama!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike