Srbijo, imaš još jednog prvaka sveta! Mićić uzeo zlato na SP u Beogradu!

18.09.2023

20:08

0

Autor: A. Š.

Srpski rvač u finalu planetarnog šampionata savladao je Japanca Reija Higučija

Srbijo, imaš još jednog prvaka sveta! Mićić uzeo zlato na SP u Beogradu!
Stevan Mićić - Copyright Promo/OKS

Srbija je večeras dobila novog svetskog prvka! Prvi put u istoriji srpsko rvanje je dobilo najboljeg takmičara na planeti u slobodnom stilu, pošto je Stevan Mićić u finalu SP u Beogradu pobedio Japanca Ruija Higučija 7:4.

Podsetimo, Mićić je samim plasmanom u finale planetarnog šampionata u kategoriji do 57. kilograma slobodnim stilom obezbedio vizu za Olimpijske igre u Parizu, a večerašnjim trijumfom samo je dao je još više na značaju predstojećoj najvećoj sportskoj manifestaciji koja će biti održana sledeće godine, s obzirom da na nju stiže kao planetarni šampion.

Srpski rvač je sjajno otvorio duel, poveo 2:0 sredinom prve runde, međutim Japanac imao spreman odgovor i početkom druge runde preokrenuo na 4:2. Mićić, srećom, nije posustao. Sačekao je svoju priliku i ugrabio je krajem druge deonice, kada je sjajnim napadom osvojio četiri poena i poveo 6:4.

Veliko slavlje moglo je da počne četiri sekunde pre kraja druge runde, kada sudije nisu preinačile svoju odluku posle Higučijevog čelendža, što je automatski značilo dodatni poen za srpskog rvača, koji se ovim trijumfom zlatnim slovima upisao u istoriju svetskog i, pogotovo srpskog, rvanja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike