Gvideti prelomio – ove devojke kreću po olimpijsku vizu protiv Meksika!

16.09.2023

00:44

0

Reprezentacija Srbije igraće u A grupi kvalifikacija za OI 2024. još sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom i Ukrajinom

Gvideti prelomio – ove devojke kreću po olimpijsku vizu protiv Meksika!
Đovani Gvideti - Copyright MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije startovaće na turniru A grupe kvalifikacija za OI 2024. u kineskom gradu Ningbou, a selektor Đovani Gvideti odredio je spisak igračica koje će igrati na meču protiv Meksika (četiri sata ujutru po srpskom vremenu).

Na spisku su:

Tehničari: Maja Ognjenović, Slađana Mirković i Ana Jakšić.

Korektori: Tijana Bošković i Ana Bjelica.

Libera: Teodora Pušić i Aleksandra Jegdić.

Blokeri: Jovana Stevanović, Mina Popović i Maja Aleksić.

Primači: Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović i Aleksandra Uzelac.

Reprezentacija Srbije igraće u A grupi kvalifikacija za OI 2024. sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom. U B grupi u Tokiju igraće Japan, Brazil, Turska, Belgija, Bugarska, Portoriko, Argentina i Peru. U C grupi u Lođu igraće Poljska, Italija, SAD, Nemačka, Tajland, Kolumbija, Koreja i Slovenija.

Direktan plasman na OI obezbedila je domaćin Francuska. Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije podeljene su u tri grupe sa po osam selekcija, a plasman na OI izboriće po 2 najbolje reprezentacije iz svake grupe.

Preostalih pet mesta biće dodeljeno na osnovu rang liste Svetske odbojkaške federacije koja će biti objavljena 17. juna sledeće godine. Najboljih pet selekcija na toj rang listi koje nisu izborile olimpijsku vizu dobiće mesto u Parizu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike