Hajmo sad po nove medalje! 12 veličanstvenih nišani odličje na Svetskom prvenstvu!

12.08.2023

15:28

0

Srbiju će predstavljati provereni asovi od koji smo navikli na velike rezultate

Hajmo sad po nove medalje! 12 veličanstvenih nišani odličje na Svetskom prvenstvu!
Srpski strelci - Copyright Streljački savez Srbije

Srbiju će na Svetskom seniorskom prvenstvu, koje naredne nedelje počinje u Bakuu, predstavljati 12 strelaca, saopštio je Streljački savez Srbije (SSS).

Kako se navodi u saopštenju SSS, sportski direktor Dragan Marković i selektori Dragan Donević (puška) i Jasna Šekarić (pištolj) odredili su sastav sličan timu koji je učestvovao na SP u Kairu prošle godine.

Desetoro izabranih reprezentativaca se takmičilo u Kairu, a uz njih su u ekipi i povratnica u nacionalni tim Ivana Anđušić Maksimović, koja će gađati vazdušnom puškom i doskorašnja juniorka Jovana Todorović, debitant na Svetskom prvenstvu. Todorovićeva će se nadmetati u dve discipline – vazdušnim i malokalibarskim pištoljem, kojim je nedavno osvojila titulu prvaka Srbije.

Na ovogodišnjem SP, prvom na kome će se nadmetati samo strelci u seniorskoj konkurenciji, neće biti posebnih ekipnih takmičenja. Na programu su pojedinačne i miks discipline. Srpski strelci će učestvovati samo u olimpijskim disciplinama, u kojima će se deliti kvote za OI u Parizu.

Prvenstvo će svečano biti otvoreno u utorak, 15. avgusta, a takmičenja u kojima će učestvovati srpski reprezentativci biće održana od 17. do 21. avgusta.

Sastav Srbije:

Seniori, puška: Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Lazar Kovačević.

Seniorke, puška: Andrea Arsović, Teodora Vukojević – obe vazdušna i MK puška trostav, Ivana Anđušić Maksimović – vazdušna puška, Sanja Vukašinović – MK puška trostav.

Seniori, pištolj: Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov – svi vazdušni pištolj.

Seniorke, pištolj: Zorana Arunović, – vazdušni pištolj, Jovana Todorović – vazdušni i malokalibarski pištolj.

Sastavi miks parova biće određeni na samom takmičenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike