Srbin se pozlatio u Minhenu! Posle srebrne medalje Mikec upucao i najsjajnije odličje!

26.01.2023

18:13

0

Autor: G. F.

Nastavljen niz osvajanja medalja srpskih strelaca na najvećim takmičenjima

Srbin se pozlatio u Minhenu! Posle srebrne medalje Mikec upucao i najsjajnije odličje!
Damir Mikec sa zlatnom medaljom - Copyright Streljački savez Srbije

Niz medalja srpskih strelaca na izuzetno jakom turniru vazdušnim oružjem "H en N kup" u Minhenu je nastavljen.

Drugog dana takmičenja, olimpijski vicešampion vazdušnim pištoljem Damir Mikec osvojio je zlato i tako došao do svog drugog odličja na ovogodišnjem minhenskom turniru. U sredu, Mikec je u istoj disciplini bio drugi.

Uz Mikeca, još dvoje naših reprezentativaca je izborilo plasman u finala. Zorana Arunović je pištoljem osvojila četvrto, a Lazar Kovačević puškom šesto mesto.

Mikec je u izjednačenoj borbi sa nekoliko rivala u kvalifikacijama kao šesti uspeo da uđe u finale, u kome je dominirao. U prvoj fazi borbe za medalje je bio ubedljivo najprecizniji. Rival u meču za najsjajnije odličje mu je, kao i prvog dana, bio Azerbejdžanac Ruslan Lunev. U sredu je Lunev bio uspešniji, ali danas se Mikec revanširao ubedljivom pobedom (17:9) i osvojio zlato.

Zorani Arunović, koja je prvog dana poput Mikeca "pogodila" srebro, je malo nedostajalo da dođe do nove medalje vazdušnim pištoljem. Arunovićeva je bila najpreciznija u kvalifikacijama, a do kraja prve faze finala bila u trci za odličja. Ipak, završila je na četvrtom mestu. Bronzu je sa pola kruga boljim rezultatom od Arunovićeve osvojila Kamil Jedrzejevski (Francuska), a kao i dan ranije do najsjajnijeg odličja došla je Olena Kostevič (Ukrajina). Drugo mesto pripalo je Nemici Sandri Rajc. Brankica Zarić je u kvalifikacijama zauzela 12. mesto. Od finala su je delila dva kruga.

Lazaru Kovačeviću je u sredu vrlo malo nedostajalo da se plasira u finale takmičenja vazdušnom puškom. Drugog dana je ispunio cilj i kao petoplasirani u kvalifikacijama izborio mesto među osam najboljih. U finalu je zauzeo šesto mesto. Naš reprezentativac je postigao identičan rezultat kao i petoplasirani Petar Gorša (Hrvatska), pobednik nadmetanja u sredu. Međutim, Gorši je pripalo peto mesto zbog bolje četvrte serije u finalu (petoplasirani i šestoplasirani ispadaju zajedno, posle četiri serije od po pet hitaca).

Ivana Anđušić Maksimović, povratnica u nacionalni tim, jedna je od najbaksuznijih takmičara drugog dana "H end N kupa" 2023. godine. Maksimovićeva je vazdušnom puškom zauzela 10. mesto. Takmičarka koja je kao osma ušla u finale je postigla samo za minimalni jedan deseti deo kruga bolji rezultat od naše reprezentativke.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike