Jovana je osvojila sve, ovaj dan pamtiće za ceo život! Olimpijsko zlato je kruna karijere!

06.08.2023

07:50

0

Autor: G. F.

Posle titula evropske i svetske prvakinje počistila konkurenciju i na OI u Tokiju

Jovana je osvojila sve, ovaj dan pamtiće za ceo život! Olimpijsko zlato je kruna karijere!
Jovana Preković - Copyright MN Press

Svakog 6. avgusta, u to nema sumnje, srpska karatistkinja Jovana Preković, nosiće osmeh na licu.

Tog datuma 2021. godine uspela je da učini nešto o čemu se uglavnom samo sanja, a veoma retko se dostigne. Jovana je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i tako titulama evropske i svetske prvakinje pridružila i onu najveću moguću.

Uspehu devojke iz Aranđelovca radovala se cela Srbija, a ostaće upamćena Jovanina reakcija kada je shvatila da će olimpijsko zlato završiti oko njenog vrata.

Pošto je finalna borba završena 0:0 uz potpunu dominaciju Srpkinje nad Kineskinjom Šaojan ji, trebalo je sačekati da sudije pokažu ono što su svi u borbi videli - da je Prekovićeva bola i da pobeda mora biti njena. I pokazale su, ali to Jovana nije shvatila u prvom momentu. A kada jeste - e onda je počelo veliko slavlje.

 

 

Prethodno je savladala Bitisam Saldini sa 3:1, pa Vanesu Grande sa 1:0, Anitu Seroginu sa 6:4 i Lofti Đane (odlukom sudija posle 1:1). U polufinalu je bila bolja od Merve Čoban sa 2:0, a nakon toga ispisala zlatne stranice srpskog sporta.

Pred kraj prošle godine Jovana je objavila da je završila takmičarsku karijeru, a na tu odluku sigurno je uticala i odluka MOK da karate ne bude deo Olimpijskih igara u Parizu sledeće godine, kao ni u Los Anđelesu 2028.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike