Zlatooooo za Srbiju! Jovana je najjača na svetu! (FOTO)

06.08.2021

12:37 >> 14:44

0

Srpska karatistkinja ujedinila titule sa EP, SP i Olimpijskih igara

Zlatooooo za Srbiju! Jovana je najjača na svetu! (FOTO)
Copyright Jovana Preković/Tanjug/AP Photo/Vincent Thian)

Aktuelni svetski šampion Jovana Preković savladala je Kineskinju Šaojan Ji odlukom sudija, pošto je u regularnom delu borba završena rezultatom 0:0.

Jovana Preković/Tanjug/AP Photo/Vincent Thian)

Jovana je nametnula svoj stil igre i bila je tokom celog meča aktivnija od Kineskinje. U jednom trenutku se činilo da će trijumfovati iponom, ali sudije nisu prihvatile zahtev Jovaninog trenera Roksande Atanasov.

Kako nijedan od pokušaja naše karatistikinje nije bio bodovan, meč je završen rezultatom 0:0. Četvorica arbitara oko tatamija morali su da na osnovu utiska o borbi podignu zastavu dajući tako “pobedniku” svoj glas.

Tri zastave bile su plave boje u isto vreme vinute u vazduh. Srpkinja u prvi mah nije bila svesna da je ona bila plava takmičarka, pa je tek posle nekoliko sekundi od odluke postala svesna da je u kategoriji do 61 kg ona najbolja takmičarka.

Jovana Preković/Tanjug/AP Photo/Vincent Thian)

Devojka iz Aranđelovca je ujedinila titule sa EP, SP i Olimpijskih igara, pa je tako opravdala ulogu favorita i prognoze koje su je stavljale na vrh postolja još pre takmičenja u Tokiju.

Jovana Preković/Tanjug/P Photo/Vincent Thian)

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike