Ne možemo da se ubijemo posle Amerikanaca i Rumuna! Rašović surovo iskren pred Svetsko prvenstvo!

10.07.2023

16:52

0

Autor: A. S.

Delfini nemaju lak posao u Japanu

Ne možemo da se ubijemo posle Amerikanaca i Rumuna! Rašović surovo iskren pred Svetsko prvenstvo!
Strahinja Rašović - Copyright MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije ima teško leto. Nakon obezbeđenog Evropskog prvenstva, usledili su iznenadni porazi na Svetskom kupu, a potom i selidba u Japan, gde će se od 14. do 30. jula igrati Svetsko prvenstvo.

Neki novi delfini krče sebi put ka nekoj novoj istoriji i besmrtnosti. Jedan od igrača koji je deo obe ekipe, Strahinja Rašović, pokušaće da neke nove klince, zajedno sa Nikolom Jakšićem, Savom Ranđelovićem i Đorđem Lazićem, povede na taj put.

- Treniramo punom parom i sve ide kako treba. Imamo odlične uslove u Kašivazakiju, stigli su Crnogorci sa kojima ćemo da sparingujemo. Pred nama je najteži ispit ovog leta i nadam se da ćemo da budemo spremni - rekao je stariji od braće Rašović pred šampionat u Fukuoki.

Put do Japana za reprezentaciju je bio turbulentan i neočekivan.

- Analaziriali smo ih, videli smo šta je bilo loše. Ne možemo da se ubijemo posle Amerikanaca i Rumuna koje smo nedavno deklasirali. Nije protivnik bio u pitanju, već naša glava. Jednostavno, poraz od Amerikanaca je ostavio traga protiv Rumuna. Idemo dalje - kazao je Strahinja, a potom se dotakao grupe na Svetskom prvenstvu:

Odlična ekipa, nema tu priče. Ali za nas idealan rival da vidimo koliko možemo. Sa Crnom Gorom će kao i uvek da bude velika borba. Južna Afrika nije rival za brigu. Najvažnije je da se mi u glavi doteramo. Idemo u Fukuoku da igramo, ne dolazimo da bi ispali u osmini ili četvrtini finala. Koliki su nam dometi videćemo ali u svakim meč ćemo ući da budemo što bolji i da pobedimo. Sve je to sport, naše je da damo maksimum - zaključio je reprezentativac Srbije.

Delfini su u grupi sa reprezentacijom Španije, a tim duelom će otvoriti šampionat, 17. jula, dva dana kasnije sledi okršaj sa Južnom Afrikom, a 21. jula na programu je derbi sa Crnom Gorom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike