Srpski atletičari kreću na EP! Mlade nade idu u Finsku!

07.07.2023

12:11

0

Autor: D. N.

Srpska atletika nikad nije imala više mladih nada i sjajnih atletičara koji postižu izvanredne rezultate

Srpski atletičari kreću na EP! Mlade nade idu u Finsku!
Ivana Ilić na mitingu u Beogradu - Copyright MN Press

Evropsko atletsko prvenstvo za takmičare do 23 godine prvi put održano je u gradu Turku u Finskoj 1997. godine, a ove godine održava se od 13. do 16. jula u gradu Espo koji se nalazi nedaleko od Helsknkija.

Naša reprezentacija broji 13 članova i to: Ivana Ilić i Katarina Vreta (100 m,) Tamara Milutinović (200 m), Dragana Macanović (400 m prepone), Marija Bukvić (skok udalj), Mirjana Dasović (bacanje kugle), Milica Poznanović (bacanje diska), Ivana Đurić (bacanje koplja), Bogdan Vidojković (110 m prepone), Nikola Mujanović i Emir Rovčanin (skok uvi) i Dino Tumbul (bacanje kugle).

- Iako je ukupno 23 srpskih atletičara imalo rezultate bolje od normi za ovaj šampionat, nažalost čak njih devetoro je mlađe od dozvoljenog uzrasta na takmičenju.

Na U23 prvenstvu mogu da učestvuju takmičari rođeni samo 2001, 2002. i 2003. godište (mlađi seniori). Ovaj podatak govori da srpska atletika nikad nije imala više mladih nada i sjajnih atletičara koji postižu izvanredne rezultate - navedeno je na sajtu Srpskog atletskog saveza.

Vođa puta biće sportski direktor Mihail Dudaš, a od trenera će ići Emir Bekrić, Mladen Gajić, Savo Pušica i fizioterapeut Alev Abdula.

Delegacija na put kreće 11. jula, a povratak za Beograd je zakazan 17. jul.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike